Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ικανοποίηση στην Κύπρο για το διορισμό του Λ. Μάουρερ
Ικανοποίηση στην Κύπρο για το διορισμό του Λ. Μάουρερ Εκτύπωση E-mail
10.10.09

Η Κυπριακή κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα χαιρέτισαν το διορισμό του Λέοπολντ Μάουρερ ως ειδικού απεσταλμένου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για το Κυπριακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου αποτελεί έκφραση της αναβάθμισης του ενδιαφέροντος και της δραστηριοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Μάουρερ θα διαδραματίσει το ρόλο που του έχει ανατεθεί με αντικειμενικότητα και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου και ότι θα βοηθήσει στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για λύση του Κυπριακού.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι η ανάγκη για διορισμό απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό υπήρξε πάγια θέση του Κόμματος και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η εξέλιξη αυτή θα διευκολύνει την Κυπριακή Δημοκρατία στην προσπάθεια να καλύψει το έδαφος που, όπως ανέφερε, έχει χάσει στο ευρωπαϊκό πολιτικό πεδίο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θεωρεί το διορισμό Μάουρερ ως ένδειξη του ενεργού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό και ευχήθηκε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος να αποδειχθεί θεματοφύλακας των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4237&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote