Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα
Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
09.10.09

Στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009.Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που απονέμεται το συγκεκριμένο βραβείο σε πρόεδρο της Αμερικής.

 

Η Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα για τις προσπάθειές του με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς.

"Η επιτροπή αποδίδει μεγάλη σημασία στο όραμα και στις προσπάθειες του Ομπάμα για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα", δήλωσε ο πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής Τούρμπιον Γιόγκλαντ.

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του εδώ και μόλις εννέα μήνες, εκφώνησε τον περασμένο Ιούνιο στην Αίγυπτο σημαντική ομιλία που είχε ως στόχο να δημιουργήσει γέφυρες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον αραβικό κόσμο, μίλησε τον περασμένο μήνα από το βήμα του ΟΗΕ για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και έχει δεσμευθεί στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το βραβείο, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα μετάλλιο και το χρηματικό ποσόν των 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών, θα επιδοθεί στις 10 Δεκεμβρίου στο Οσλο.


ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4235&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 09.10.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote