Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία
Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία Εκτύπωση E-mail
21.07.07
Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές την Κυριακή στην Τουρκία και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σαρωτική νίκη του κόμματος του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 48%.

Κάλπες στήθηκαν και στα αεροδρόμια της χώρας, ενώ έχουν ξεκινήσει οι μαζικές μετακινήσεις των ψηφοφόρων για τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Το τελευταίο 24ωρο πάντως, οι υποψήφιοι κλιμακώνουν τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους αντιπάλους τους.

Ο Ερντογάν πάντως αφήνει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με τα άλλα κόμματα, καθώς το νέο Κοινοβούλιο θα κληθεί να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρόλο που φαίνεται σίγουρος ότι θα καταφέρει να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα χρειαστεί την στήριξη και άλλων κομμάτων για την εκλογή του υποψηφίου του στο ανώτερο αξίωμα της χώρας.

 Την ίδια ώρα η Άγκυρα προειδοποιεί με στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ μετά τις εκλογές εναντίον των Κούρδων ανταρτών που ΡΚΚ.  Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των ψηφοφόρων.

Οι παραλίες είναι άδειες και οι πολίτες προσπαθούν να φθάσουν με κάθε μεταφορικό μέσο στις εκλογικές τους περιφέρειες.

 Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί, ότι την Κυριακή των εκλογών θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, που θα ξεπερνούν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους ψηφοφόρους.  Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης έφθασε το Σάββατο στην Άγκυρα, για να παρακολουθήσει τις εκλογές.

 Η αντιπροσωπεία αποτελείται από 40 μέλη, μεταξύ των οποίων και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Στις 18:00 το Σάββατο ολοκληρώνεται εξάλλου η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής στην ανατολική Τουρκία και στις 08:00 στην δυτική, ενώ θα κλείσουν στις 16:00 στις ανατολικές πόλεις και στις 17:00 στις δυτικές.    

ΑΛΦΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=423&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 21.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote