Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απορρίφθηκε ο νόμος Αλφάνο
Απορρίφθηκε ο νόμος Αλφάνο Εκτύπωση E-mail
07.10.09

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Ιταλικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο ANSA το συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε το νόμο Αλφάνο που παρείχε ως τώρα δικαστική ασυλία στους τέσσερις ανώτατους θεσμικούς ιθύνοντες της χώρας: τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους προέδρους Βουλής και Γερουσίας.

 

 

Τα 15 μέλη του συνταγματικού δικαστηρίου έκριναν ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να ρυθμιστεί με έναν απλό νόμο, όπως και επίσης ότι παραβιάζεται η αρχή ισότητας όλων των πολιτών. Άμεση συνέπεια της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα είναι η επανέναρξη των ακροαματικών διαδικασιών για δύο δικαστικές υποθέσεις σε βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 
Πρόκειται για την υπόθεση διαφθοράς του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μίλσε και για ατασθαλίες στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροδεξιάς είχαν αναφερθεί τις μέρες αυτές στην πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση αρνητικής ετυμηγορίας του συνταγματικού δικαστηρίου.
 
Από τις πρώτες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ήταν εκείνη της κεντροδεξιάς αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής συνταγματικών θεμάτων Γιόλε Σαντέλι, η οποία τονίζει ότι "το συνταγματικό δικαστήριο διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό και κατά συνέπεια τίθεται ένα θέμα δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτή η απόφαση συνεχίζει θέτει ένα πολιτικό πρόβλημα αλλά και ένα γενικότερο θέμα που συνδέεται με την σίγουρη εφαρμογή του δικαίου και άρα με τη δημοκρατία".
 
Η απόφαση του ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να ακυρώσει το νόμο που είχε ψηφίσει πέρυσι ο κ. Μπερλουσκόνι --νόμο που παρείχε στον ιταλό πρωθυπουργό ασυλία-- ήταν "πολιτικά υποκινούμενη", ανέφερε ο εκπρόσωπος του κ. Μπερλουσκόνι αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Δικαστηρίου.
 
"Πρόκειται για μια πολιτικά υποκινούμενη απόφαση, αλλά ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η κυβέρνηση και η πλειοψηφία θα συνεχίσουν να κυβερνούν όπως ακριβώς κάνουν από τον Απρίλιο του 2008, με τον τρόπο που οι Ιταλοί ζήτησαν με την ψήφο τους", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Πάολο Μποναϊούτι.
 
ΑΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4224&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 07.10.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote