Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Θα χτυπήσουμε την Αλ Κάιντα"
"Θα χτυπήσουμε την Αλ Κάιντα" Εκτύπωση E-mail
06.10.09

Να πολεμήσει την αλ Κάιντα όπου και αν βρίσκεται δεσμεύτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, αποκαλύπτοντας ότι οι δυνάμεις της έχουν ήδη μειωθεί σοβαρά.

Δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα δεχτούν εκ νέου πλήγμα, όπως εκείνο που δέχτηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, και απηύθυνε έκκληση για αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους απηύθυναν ένα μήνυμα χωρίς διφορούμενα: θα χτυπήσουμε την Αλ Κάιντα όπου και αν ριζώνει, δεν θα καμφθούμε, και είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τις ικανότητες και την αναγκαία συνεργασία για να για να απαγορεύσουμε το σχηματισμό και του μικρότερου ορμητηρίου που θα χρησίμευε για να απειληθεί η Αμερική και οι σύμμαχοι της», τόνισε σε σύντομη παρέμβασή του στο εθνικό Κέντρο αντιτρομοκρατικού αγώνα, στο Μακλίν (Βιρτζίνια) κοντά στην Ουάσινγκτον.

Η Αλ Κάιντα και τα τρομοκρατικά δίκτυα αντιπροσωπεύουν την «κυριότερη απειλή για τους Αμερικανούς», επεσήμανε.

«Χάρη σε μια πίεση χωρίς διακοπή, η διεύθυνση της αλ Κάιντα είχε σημαντικές απώλειες. Η Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοι της δεν έχασαν μόνο τις επιχειρησιακές ικανότητές τους, έχασαν και την νομιμότητα και την αξιοπιστία τους», υπογράμμισε, τέλος, αναφερόμενος στην αξία της διπλωματίας της κυβέρνησής του.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4222&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote