Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Γ. Παπανδρέου
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Γ. Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
06.10.09

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

 

Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπούλιας του ευχήθηκε καλή δύναμη, και από την πλευρά του ο νέος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές».

 

«Δεν ξενυχτήσατε πολύ», είπε ο κ.Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, με τον δεύτερο να απαντά: «Όχι... Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες».

«Ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Και οι δυο είμαστε προπονημένοι».

 

Αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί θα ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ενώ η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ορκισθεί την Τετάρτη.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αύριο. Πρόθεση του κ. Παπανδρέου είναι να προχωρήσει στο έργο του με ένα ολιγομελές σχήμα, από 32 έως 35 μέλη (συμπεριλαμβανομένων των υφυπουργών) και ευρεία εκπροσώπηση γυναικών

[Βλέπε άρθρο] . Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου φέρεται να αναλαμβάνει ένα εκ των υπουργείων Οικονομίας ή Εξωτερικών.

H Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συγκληθεί στις 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να ορκισθούν οι 300 αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού. Την επομένη θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του Σώματος και στις 16 Οκτωβρίου -κατά πάσα πιθανότητα- ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του, διεκδικώντας την ψήφο εμπιστοσύνης των 300 βουλευτών

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4217&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote