Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Ομπάμα σε Παπανδρέου
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Ομπάμα σε Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
05.10.09

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα προσωπικά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Επρόκειται για μια πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου ο οποίος, όπως ανέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ήθελε να είναι από τους πρώτους που θα του έδιναν συγχαρητήρια για τη νίκη του.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου στη συνομιλία που είχε με τον κ. Ομπάμα του επισήμανε τον ρόλο που ο ίδιος επιθυμεί να έχει η Ελλάδα στην περιοχή. Επίσης στη συνομιλία τους συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα σε ημερομηνία, η οποία θα κανονιστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Συγχαρητήρια από Κ. Καραμανλή

Νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή λέγοντάς του «Καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

Την ίδια στιγμή, συγχαρητήρια για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, όσο και από τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Τον κ. Παπανδρέου συνεχάρη επίσης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος.

Θερμά συγχαρητήρια του προέδρου Νικολά Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έστειλε τα «θερμά συγχαρητήριά» του στον Γιώργο Παπανδρέου, μετά τη μεγάλη νίκη του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ στις γενικές εκλογές, με επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος απέστειλε στον κ. Παπανδρέου «όλες τις ευχές του για επιτυχία στην εκπλήρωση της νέας αποστολής του».

Εμμένοντας «στις φιλικές, στενές και πλούσιες σχέσεις που ενώνουν από παλιά την Ελλάδα και τη Γαλλία», ο κ. Σαρκοζί εκφράζει την «ευχή του για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, στην υπηρεσία μιας Ευρώπης, πιό ισχυρής, πιό ενωμένης και πιό αλληλέγγυας».

Συγχαρητήρια Ομπρί

Η πρώτη γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί έκρινε την Κυριακή ότι η νίκη του Γιώργου Παπανδρέου, επικεφαλής των Ελλήνων Σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ στις γενικές εκλογές, ότι αποτελεί «μια νέα ελπίδα κατακτήσεων για τους Ευρπωάιους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες».

Σε ανακοίνωσή της η κ. Ομπρί απευθύνει «εξ' ονόματος των Γάλλων Σοσιαλιστών τις πιο θερμές ευχές προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τους φίλους Ελληνες σοσιαλιστές, που το βράδυ της Κυριακής κατέκτησαν την πλειοψηφία των εδρών της Βουλής».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4209&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote