Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τι σχεδιάζει ο Γ. Παπανδρέου σε περίπτωση αυτοδυναμίας
Τι σχεδιάζει ο Γ. Παπανδρέου σε περίπτωση αυτοδυναμίας Εκτύπωση E-mail
04.10.09

Ο Γ. Παπανδρέου θα πάρει μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου δέκα φακέλους: για την οικονομία, το κράτος, τη διαφάνεια, την εξωτερική πολιτική, το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή, την Παιδεία, το ασφαλιστικό, την Υγεία

Μία από τις πρώτες υπογραφές του νέου πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Εθνος,  θα είναι το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης για να βγάλουν οι ασθενέστεροι τον χειμώνα. Μετά θα  ασχοληθεί με το να κλείσει τον προϋπολογισμό του 2009 και να συντάξει τον προϋπολογισμό του 2010.  Από τον πρώτο προϋπολογισμό το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ο Γ. Παπανδρέου έχει μιλήσει για 550 ευρώ για το μεμονωμένο άτομο και 950 για το ζευγάρι, συμπεριλαμβανομένων νοικοκυρών και αγροτών (στο σκέλος της σύνταξης ή αν είναι άποροι).  

Στις άμεσες κινήσεις του ο Γ. Παπανδρέου θα καλέσει την ΑΔΕΔΥ σε διάλογο και θα δώσει τα χέρια για νέο μισθολόγιο ενώ θα ζητήσει αξιολόγηση και λειτουργία των υπηρεσιών το απόγευμα, περιλαμβανομένης της επέκτασης των ΚΕΠ.

Στις προτεραιότητες ο εκλογικός νόμος, το΄πόθεν έσχες, το εθνικό συμβούλιο διαφάνειας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η αλλαγή του καθεστώτος δημόσιων προμηθειών και έργων, ο νέος νόμος για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. 

Το πρώτο ταξίδι του Γ. Παπανδρέου θα είναι στην Κύπρο και το δεύτερο στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το νέο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα πρέπει να εφαρμόσει και να επιβάλει στα υπόλοιπα υπουργεία τις αρχές της πράσινης ανάπτυξης.

Προτεραιότητες στην Παιδεία, το Ασφαλιστικό και την Υγεία

Τον πρώτο χρόνο η Παιδεία θα τονωθεί  κατά 1 δισ. ευρώ με στόχο στο τέλος της τετραετίας να φθάσει στο 5% του ΑΕΠ, συν 2% για την έρευνα.

Στο Ασφαλιστικό έρχονται νέες συνενώσεις ταμείων και αναθεώρηση του καθεστώτος των πρόωρων συντάξεων (βαρέα και ανθυγιεινά, αναπηρικές κ.τ.λ.).

Οσον αφορά την Υγεία προωθούνται προσλήψεις στα νοσοκομεία, νέο σύστημα προμηθειών, λειτουργία των νοσοκομείων και το απόγευμα, αναβάθμιση της ξενοδοχειακής υποδομής, έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία με την εισαγωγή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4203&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote