Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φονικές κακοκαιρίες, σεισμοί και τυφώνες ταρακουνούν» τον πλανήτη μας!
Φονικές κακοκαιρίες, σεισμοί και τυφώνες ταρακουνούν» τον πλανήτη μας! Εκτύπωση E-mail
03.10.09

Στις Φιλιππίνες η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν αναμονή του τυφώνα «Πάρμα», που αναμένεται να «αποτελειώσει» τη χώρα, που ήδη θρηνεί 1.000 νεκρούς από το σεισμό.

Στα νησιά Τόνγκα, σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή. Τα νησιά Τόνγκα βρίσκονται δίπλα στα νησιά Σαμόα που θρηνούν 200 και πλέον νεκρούς από τον πρόσφατο σεισμό και το μετέπειτα τσουνάμι.

Στη Σικελία, οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 13 άτομα τουλάχιστον, και δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Ολόκληρες περιοχές της Μεσσήνης έχουν βυθιστεί κάτω από τόνους λάσπης και οι διασώστες δίνουν αγώνα για να εντοπίσουν 20 ανθρώπους, των οποίων η τύχη αγνοείται.

Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε τη Σικελία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποδεσμεύοντας κονδύλια για έκτακτη βοήθεια στους πληγέντες και στην ανοικοδόμηση. Η πρόεδρος των Φιλιππίνων, Γκλόρια Αρόγια, ζήτησε την εκκένωση έξι επαρχιών πριν από το πέρασμα του τυφώνα «Πάρμα», το οποίο αναμένεται σήμερα τα ξημερώματα.

Ο τυφώνας κινείται 270 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού Καταντουάνες και ενισχύεται, καθώς κατευθύνεται προς τα δυτικά, προκαλώντας ήδη καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Εκτιμάται ότι ο τυφώνας «Πάρμα» θα πλήξει την ενδοχώρα στις επαρχίες Αουρόρα και Ιζαμπέλα της νήσου Λουζόν. Οι περιοχές αυτές είναι ορεινές και αραιοκατοικημένες. Πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Μανίλα, έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση καταστροφής μετά τον τυφώνα «Κετσάνα», που προκάλεσε τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 40 χρόνων.

Από το πέρασμά του έχασαν τη ζωή τους 293 άνθρωποι στις Φιλιππίνες.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4201&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote