Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χριστόφιας: Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η λύση στο Κυπριακό
Χριστόφιας: Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η λύση στο Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
03.10.09

Η επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσφωνώντας τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Κοινοπολιτείας, που πραγματοποιείται στη Λεμεσ. Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για λύση του προβλήματος έχει αρχίσει σε μια προσπάθεια μείωσης των διαφορών και επίτευξης συγκλίσεων.

"Είναι μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη εργασία", είπε ο κ. Χριστόφιας. Αναφέροντας ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του α' γύρου των απευθείας συνομιλιών, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι ανέμενε πολύ περισσότερες συγκλίσεις αντί αποκλίσεις σε πολλές πτυχές του Κυπριακού.

"Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να τις πετύχουμε μέχρι τώρα", είπε ο κ. Χριστόφιας. Αναφερόμενος στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τον χαρακτήρισε "παλιό φίλο και σύντροφο στον αγώνα ενάντια στην κατοχή και για μια επανενωμένη Κύπρο, με αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο το νησί".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, εξάλλου, ότι είναι σημαντικό η Τουρκία να επιδείξει ουσιαστικά δέσμευση για μια λύση βασισμένη στο συμφωνημένο πλαίσιο και σημείωσε ότι "λέξεις μόνον από την τουρκική πλευρά και όχι στέρεα βήματα επιμηκύνουν την παρούσα απαράδεκτη κατάσταση και δεν συμβάλλουν στην πρόοδο".

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι παρά τις δυσκολίες είναι αποφασισμένος να πράξει το παν για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών και εξέφρασε την ελπίδα η πεντηκοστή επέτειος εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας τον ερχόμενο χρόνο να εορταστεί μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη της Κύπρου στις χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας για τη στήριξη που παρέχουν στον αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση με την ελπίδα να υπάρξει συνέχισή της.

Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση, που ήταν το θέμα της συνόδου των Υπουργών της Κοινοπολιτείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι οι λαοί των χωρών-μελών της δεν ευθύνονται γι' αυτήν, αλλά η οικονομία τους έχει επηρεαστεί.

"Θα πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά για αντιμετώπιση της κρίσης και ελαχιστοποίηση της ζημιάς στις οικονομίες και τους λαούς των χωρών μας", είπε ο κ. Χριστόφιας.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4199&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων