Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τούρκος πέταξε το παπούτσι του στον Ντομινίκ Στρος Καν
Τούρκος πέταξε το παπούτσι του στον Ντομινίκ Στρος Καν Εκτύπωση E-mail
03.10.09

Τούρκος φοιτητής εκσφεντόνισε ένα αθλητικό παπούτσι κατά του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν στη διάρκεια ομιλίας του σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Το παπούτσι δεν βρήκε το στόχο του και το προσωπικό ασφαλείας μετέφερε το δράστη έξω από το αμφιθέατρο του πανεπιστημίου.

O 24χρονος φοιτητής Σελτσζούκ Οζμπέκ απομακρύνθηκε με τη βία από δυνάμεις ασφαλείας, φωνάζοντας «ΔΝΤ έξω από την Τουρκία» προς τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος ολοκλήρωνε εκείνη την ώρα την ομιλία του.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ παρέμεινε ψύχραιμος και δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον του φοιτητή. Η εκδήλωση διεκόπη και το αμφιθέατρο εκκενώθηκε.

Ο δράστης και συμφοιτητές του προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν επίσης ένα πανό, φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία κατήγγελλαν «συμπαιγνία» ανάμεσα στο ΔΝΤ και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαπραγματεύεται εδώ και έναν χρόνο νέο δάνειο με το ΔΝΤ, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει προηγούμενο δάνειο που χορηγήθηκε το 2005 και το οποίο επέτρεψε στην Τουρκία να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση κατά την κρίση του 2001.
Η τουρκική αστυνομία προέβη σε 20 συλλήψεις φοιτητών που είχαν συγκεντρωθεί και διαδήλωναν έξω από το πανεπιστήμιο. Άλλοι 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη κατά της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4198&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote