Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μήνυμα αλλαγής του κλίματος από τη Θεσσαλονίκη
Μήνυμα αλλαγής του κλίματος από τη Θεσσαλονίκη Εκτύπωση E-mail
02.10.09

«Κρατήστε ψηλά τα λάβαρα και τις σημαίες των κοινών μας αξιών. Στείλτε παντού το μήνυμά μας: Συστράτευση. Συσπείρωση. Συμμετοχή. Προχωρούμε δυνατά και προχωρούμε αισιόδοξα. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Συνεχίστε τον αγώνα. Καμία ψήφος χαμένη. Καμία ψήφος χαρισμένη».

Ο Κώστας Καραμανλής στέκεται στη μέση της εξέδρας. Στο τέλος της πλατείας Αριστοτέλους. Στο σημείο που ενώνεται με τη Λεωφόρο Νίκης. Δεξιά και αριστερά, δύο γιγαντοοθόνες, που μεταφέρουν την εικόνα του, μέχρι ψηλά στην Αριστοτέλους. Φόντο γαλάζιο. Κυριαρχεί η ελληνική σημαία. «Νέα Δημοκρατία. Απόφαση Ευθύνης» το σύνθημα γραμμένο με λευκά κεφαλαία γράμματα. Μπροστά του, οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Η ώρα είναι λίγο μετά τις οκτώ.

«Η Θεσσαλονίκη μίλησε! Η Μακεδονία αποφάσισε! Είναι συγκλονιστική η συγκέντρωση. Έχει ψυχή! Έχει πάθος! Στέλνει ισχυρότατο μήνυμα. Μακεδόνες συμπατριώτες μου: Η φωνή σας φτάνει παντού. Σε ολόκληρη τη χώρα» τονίζει ο πρωθυπουργός. Και καλεί τη «γαλάζια» λαοθάλασσα να σηκώσει ψηλά τις σημαίες. «Ακόμα πιο ψηλά» σημειώνει «την Κυριακή αποφασίζουμε για την Πατρίδα μας. Αποφασίζουμε για την Οικονομία μας. Για την οικογένειά μας. Για το μέλλον των παιδιών μας. Οι Μακεδόνες ξέρουμε πολύ καλά πώς δίνονται οι μάχες. Ξέρουμε και πώς κερδίζονται. Συνεχίστε τον αγώνα. Όλοι μαζί! Η νίκη είναι στα χέρια μας».

Η πλατεία Αριστοτέλους, η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως, η Ερμού, όλοι οι γύρω δρόμοι γεμάτοι κόσμο. Από νωρίς το απόγευμα. Συνθήματα. «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε», «όλοι μαζί με τον Καραμανλή». Ελληνικές σημαίες ψηλά. Κόρνες. Βεγγαλικά. Πρόσωπα κάθε ηλικίας. Χαμογελαστά. Σφίγγει τις γροθιές του.

«Οι επόμενοι μήνες επιφυλάσσουν σοβαρές προκλήσεις, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα εθνικά μας ζητήματα. Μπαίνουν σε κρίσιμη και λεπτή φάση το θέμα των Σκοπίων, το Κυπριακό, η αξιολόγηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Χρειάζονται, τις ώρες αυτές, σύνεση και τόλμη. Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση» λέει, για να στείλει διπλό μήνυμα σε Σκόπια και Τουρκία, από την «καρδιά» της Μακεδονίας. Από την πρωτεύουσά της.

«Στο θέμα των Σκοπίων, το επαναλαμβάνω. Ανιστόρητες κραυγές δεν περνούν. Το αποδείξαμε στο Βουκουρέστι. Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται» σημειώνει. Σαφέστατο είναι το μήνυμα του και στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. «Οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής για τους παράνομους μετανάστες. Οφείλει να συμβάλει στην επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Παραβιάσεις, προκλήσεις, απειλές, δεν αλλάζουν το καθεστώς στο Αιγαίο. Τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Και από τα δικαιώματα αυτά δεν υποχωρούμε, δεν παραχωρούμε και δεν εκχωρούμε τίποτα» σημειώνει.

«ΟΝΝΕΔ, ΟΝΝΕΔ πρωτοπορία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία» «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι Καραμανλής και πάλι». Τα συνθήματα ακολουθούν το ένα το άλλο. Δεν σταματούν. Διακόπτουν συνεχώς την ομιλία του πρωθυπουργού. Χαμογελά. Συνεχίζει.

«Το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Οι θέσεις τους είναι σκόρπιες θεωρίες και συνεχείς αντιφάσεις. Τη μια αλλάζουν τη φορολογική κλίμακα και την άλλη δεν την αλλάζουν. Τίποτα χειροπιαστό. Τίποτα συγκεκριμένο. Όπου δύσκολο ερώτημα, απουσιάζει ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου» τονίζει. Περιγράφει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το σχέδιο για την Ελλάδα του 2011, που θα πρωτοπορεί στην κούρσα της ανάπτυξης. «Τολμώ δύσκολες αποφάσεις. Γιατί πάνω από όλα βάζω το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Αυτή είναι η μόνιμη έγνοια μου. Αυτός είναι ο γνώμονας των αποφάσεών μου» επισημαίνει ο Κώστας Καραμανλής. Τελειώνει την ομιλία του. Προς το παρόν…

Στην εξέδρα ανεβαίνουν μικρά παιδιά, ντυμένα στα λευκά και στα μπλε. Ο πρωθυπουργός τα αγκαλιάζει. Μαζί χαιρετούν τον κόσμο. Σχηματίζει το σήμα της νίκης. Τραγουδά μαζί με τους πολίτες της συμπρωτεύουσας. «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε». Επιστρέφει, συγκινημένος, στο μικρόφωνο. «Δεν χρειάζεται να πω ότι αυτή η πόλη θα είναι πάντα, η πόλη της καρδιάς μου. Με συγκινείτε βαθύτατα. Σας ζητώ να απευθυνθείτε σε όλους. Την Κυριακή να μη λείψει κανένας. Αποφασίζουμε για την Πατρίδα μας. Αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Αποφασίζουμε για τα παιδιά μας. Να είμαστε όλοι παρόντες» τονίζει και κατεβαίνει από την εξέδρα, για να περπατήσει ανάμεσα στον κόσμο και να χαιρετήσει τους συγκεντρωμένους.

Ο κ. Καραμανλής, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε μιλήσει στο Λαύριο. Από την Ανατολική Αττική έστειλε και πάλι το μήνυμα της συστράτευσης. «Προχωρούμε όλοι και όλες μαζί. Ενωμένοι. Αποφασισμένοι. Ισχυροί. Αυτή η Παράταξη ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Προχωρούμε δυνατά. Ανατρέπουμε τα προγνωστικά. Κερδίζουμε για την Ελλάδα. Για όλους τους Έλληνες» επισήμανε.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4194&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote