Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Μακεδονία είναι... Ολυμπιακή!
Η Μακεδονία είναι... Ολυμπιακή! Εκτύπωση E-mail
02.10.09

Ο ισχυρός άνδρας της MIG και της Ολυμπιακής, ή Olympic Air αν προτιμάτε, δεν άφησε αναξιοποίητη την τελετή για την έναρξη των πτήσεων της νέας εταιρείας που διαδέχεται τον πολύπαθο εθνικό αερομεταφορέα.

Από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, όπου έφτασε με την πρώτη πτήση της Olympic Air από την Αθήνα, ο Ανδρ.Βγενόπουλος «έβγαλε ειδήσεις» για μία ακόμη φορά, καθώς αποκάλυψε ότι έχουν κατοχυρωθεί διεθνώς από την MIG ως εμπορικό σήμα οι «Μακεδονικές Αερογραμμές».

«Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, αναφερόμενος εμμέσως στην MAT των Σκοπίων, που αν και το πλήρες όνομά της είναι Macedonian Air Transport έχει προωθήσει ως βασικό όνομά της το Macedonian Airlines. Ουσιαστικά ο κ.Βγενόπουλος φαίνεται να προαναγγέλει σύγκρουση για την αποκλειστική χρήση του ονόματος Μακεδονία και στους αιθέρες.

Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική της «Olympic Air» με έδρα τη Θεσσαλονίκη με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές», η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής με διεθνείς προορισμούς, ώστε να προσελκύσει τόσο τουριστική όσο και επιχειρηματική κίνηση.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη από την επόμενη εβδομάδα προχωρά σε επαφές με φορείς της Βόρειας Ελλάδας για να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, καθώς η νέα εταιρία επιδιώκεται θα πετάξει μέσα σε λίγους μήνες. Οι πληροφορίες θέλουν τις πρώτες συνδέσεις να γίνονται με Γερμανία και Ολλανδία.

Δεν μας ενοχλεί η παρουσία του Δημοσίου

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι».

Ο πρόεδρος της MIG αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την «αντιπαράθεση» που έχει με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους. Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρία.

Στα χνάρια του Ωνάση

Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε την Πέμπτη η Olympic Air, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή και εισάγοντας νέα δεδομένα στον τομέα των ελληνικών αερομεταφορών.

Το αεροσκάφος, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον κ. Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, στα χνάρια της αντίστοιχης πρώτης πτήσης που έκανε πριν από μισό και πλέον αιώνα η Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση, παρουσία και του Ανδρ.Βγενόπουλου.

Ο πρόεδρος της MIG, χαρακτήρισε ιστορική και συγκινητική τη σημερινή μέρα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε.

Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου "που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας".

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι "δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες".

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου κ. Γ. Παράσχης τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, η σημαντικότερη μετά την έναρξη λειτουργία του ΔΑΑ. Κανείς δεν περίμενε η Ολυμπιακή να εξυγιανθεί, και, απελευθερωμένη από χρέη και παθογένειες, να αρχίσει το νέο της έργο. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΟΑ έχει το νεώτερο στόλο της Ευρώπης και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου τον κ. Γιάννη Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρία.
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4193&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.10.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote