Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στους 1.100 οι νεκροί στην Ινδονησία
Στους 1.100 οι νεκροί στην Ινδονησία Εκτύπωση E-mail
02.10.09

Ανεβαίνει διαρκώς η λίστα των νεκρών από το σεισμό στην Ινδονησία... Τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο νησί της Σουμάτρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις, Τζον Χολμς.

"Τα τελευταία στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 1.100", δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Χολμς. Μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών βρισκόταν στους 770.

"Προφανώς υπάρχουν ακόμη πολλές εκατοντάδες τραυματίες και φοβάμαι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περισσότερο", πρόσθεσε ο Τζον Χολμς, ο οποίος συντονίζει την παροχή έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ.

Ανταποκρινόμενη, στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε η κυβέρνηση της Τζακάρτα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αποστέλλει βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία η Γερμανία προσέθεσε μεμονωμένα ως χώρα 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια στην περιοχή, ύψους 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων, θα χορηγήσουν και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ίαν Κέλι.

"Αποδεσμεύσαμε άμεσα 300.000 δολάρια για να καλύψουμε τις πιο επείγουσες ανάγκες", διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι "θα δοθούν επίσης άλλα 3 εκατομμύρια αφού εκτιμηθούν επακριβώς οι συνέπειες του σεισμού".

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4192&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote