Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οξύνεται η ένταση με το Ιράν
Οξύνεται η ένταση με το Ιράν Εκτύπωση E-mail
28.09.09

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «προκλητικές» τις τελευταίες πυραυλικές δοκιμές του Ιράν και ζήτησε από την Τεχεράνη να συμφωνήσει ώστε να δοθεί άμεση πρόσβαση (στους διεθνείς παρατηρητές) στο νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου, την ύπαρξη του οποίου, μόλις την περασμένη εβδομάδα  αποκάλυψε. 

Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε ολοκληρώσει «με επιτυχία» ορισμένες από τις δοκιμές πυραύλων με το μεγαλύτερο βεληνεκές στο οπλοστάσιό του. Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης οι Φρουροί της Επανάστασης δοκίμασαν πυραύλους Shahab-3 και Sajil, οι οποίοι εκτιμάται ότι μπορούν να πλήξουν στόχους μέχρι και στα 2.000 χλμ.


Αναλυτές επισημαίνουν ότι με τους πυραύλους αυτούς το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει στο μέλλον το Ισραήλ ή τις αμερικανικές βάσεις στον Περσικό Κόλπο.

Οι δοκιμές του Ιράν πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που οξύνονται τα πνεύματα με τη Δύση και λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες ανάμεσα σε Ιρανούς αξιωματούχους και εκπροσώπους των έξι μεγάλων δυνάμεων - Ην.Πολιτείες, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία-για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Οι συνομιλίες αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου στη Γενεύη.


Την περασμένη εβδομάδα, η Τεχεράνη αποκάλυψε ότι κατασκευάζει και ένα δεύτερο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου, παρά το αίτημα του ΟΗΕ να σταματήσει όλες τις σχετικές δραστηριότητες. 

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4177&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote