Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Πράσινη φορολογία» ετοιμάζει ο Νικολά Σαρκοζί
«Πράσινη φορολογία» ετοιμάζει ο Νικολά Σαρκοζί Εκτύπωση E-mail
28.09.09

Πράσινος» πρόεδρος ευελπιστεί γίνει ο Νικολά Σαρκοζί. Ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει αναλάβει δράση να αλλάξει τον κόσμο σε… πράσινο, προτρέποντας τους ηγέτες άλλων χωρών να λάβουν δραστικά μέτρα για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές.

Μάλιστα, ο Σαρκοζί πρότεινε στους ηγέτες της «G20» το Νοέμβριο να συζητήσουν για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές, εν όψει της προγραμματισμένης διεθνούς συνόδου με τα ίδια θέματα, οι εργασίες της οποίας θα φιλοξενηθούν στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο φέτος.

«Αναλογιζόμενος πόσο σύνθετα είναι αυτά τα θέματα, μία προπαρασκευαστική ως προς αυτήν της Κοπεγχάγης σύνοδος κρίνεται από εμένα απαραίτητη» αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος προς τους ομολόγους του.

Στις αρχές του μήνα, ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει φόρο διοξειδίου του άνθρακα, φυσικού αερίου και πετρελαίου, ώστε να οι βιομηχανίες και τα νοικοκυριά να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Ο φόρος, ο οποίος ορίστηκε αρχικά στα 17 ευρώ ανά τόνο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θα έχει αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής των καυσίμων για τα αυτοκίνητα, την οικιακή θέρμανση και τα εργοστάσια. Ωστόσο δεν θα επιβληθεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού, το οποίο στη Γαλλία προέρχεται ως επί το πλείστον από την πυρηνική ενέργεια.

«Είναι καιρός να δημιουργήσουμε μια οικολογική φορολογία. Η Γαλλία πρέπει να ενισχύσει τους φόρους που επιβαρύνουν τις δραστηριότητες που ρυπαίνουν και να ελαφρύνει εξίσου τους φόρους επί της παραγωγής και της εργασίας» δήλωσε ο Σαρκοζί.

Παρ’ όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας δίνει οικολογική μάχη για τη διάσωση του πλανήτη, υπάρχουν και οι καχύποπτοι που θεωρούν ότι η γαλλική κυβέρνηση απλά αντιμετωπίζει τρόπους για να αυξήσει τα έσοδά της, τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4176&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 28.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote