Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προσκλητήριο σε... παλιούς συνοδοιπόρους κάνει το ΚΚΕ
Προσκλητήριο σε... παλιούς συνοδοιπόρους κάνει το ΚΚΕ Εκτύπωση E-mail
27.09.09

Με βασικό σύνθημα «Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ», τα στελέχη του κόμματος κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία, προσδοκώντας την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ

αφού ποντάρουν στο γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το κόμμα τους απέδειξε ότι είναι πάντα παρόν στους κοινωνικούς αγώνες και δεν συμμετέχει
με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στα διάφορα «κυβερνητικά σενάρια».


Το ΚΚΕ δεν απευθύνεται μόνο στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του, αλλά επιχειρεί άνοιγμα και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, καλώντας τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ ακόμα και εάν διαφωνούν σε κάποια θέματα με αυτό, αφού η ενίσχυσή του θα αποτελεί εγγύηση ότι μετεκλογικά θα υπάρχει μια δύναμη η οποία θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές που είναι σίγουρο ότι θα ακολουθηθούν, όποιο κι αν είναι το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τις εκλογές.
Ιδιαίτερο άνοιγμα κάνει ο Περισσός σε όσους κατά καιρούς έχουν περάσει από τις γραμμές του και για διάφορους λόγους (διασπάσεις κ.ά.) στην πορεία αποστασιοποιήθηκαν. Τα στελέχη του κόμματος στις ανά την Ελλάδα περιοδείες τους καλούν τους «αριστερούς, προοδευτικούς, ριζοσπάστες ανθρώπους» που αγωνίστηκαν σε άλλους καιρούς πλάι πλάι με το ΚΚΕ και χώρισαν για διάφορους λόγους οι δρόμοι τους «να συναντηθούν σήμερα ξανά με το ΚΚΕ στην κάλπη και τους αγώνες» και να υψώσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στην αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται μετά τις εκλογές.
Τονίζουν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει σαφή, καθαρή και μαχητική αντίθεση με τις επιλογές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του κεφαλαίου. Ένα τέτοιο κόμμα, λένε, που είναι μαχητικό και έμπειρο, είναι σε θέση και στις σημερινές συνθήκες, στο έδαφος του συστήματος που ζούμε, να συμβάλει στην αναπτέρωση της ελπίδας, στη συνειδητοποίηση από τον λαό ότι δεν έχει μόνο δίκαιο, αλλά έχει και τη δύναμη να συμβάλει στον μετριασμό των προβλημάτων και στην απόσπαση ορισμένων κατακτήσεων.
Στον Περισσό δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών που έγινε την περασμένη Δευτέρα, αλλά σημειώνουν ότι η Α. Παπαρήγα παρουσίασε με ξεκάθαρο τρόπο τις θέσεις του κόμματος και έδειξε στους τηλεθεατές ότι το ΚΚΕ είναι ένα ξεχωριστό κόμμα, το οποίο πρέπει να εμπιστευθούν οι εργαζόμενοι.
Το σύνθημα «Εμπιστευθείτε μας» το ΚΚΕ το απευθύνει και στα εργατικά στρώματα που ψήφιζαν μέχρι τώρα ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν τους ταιριάζει να το επαναλάβουν, και σε εκείνους που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ελπίζουν στα μη χειρότερα. Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη τους, λένε τα στελέχη του Περισσού, γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που έχει αποδείξει ότι την αξίζει, το μόνο με τέτοια πολιτική πρόταση, που αποτελεί εχέγγυο πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε η δύναμη που θα του δώσει ο λαός να επιστρέψει σε αυτόν πολλαπλασιασμένη.
Από την προεκλογική ατζέντα του ΚΚΕ όμως δεν λείπουν και τα εθνικά θέματα, αφού η Α. Παπαρήγα σε ομιλία της στην Κομοτηνή έκανε ειδική αναφορά σε αυτά, τονίζοντας ότι κάθε κόμμα και κάθε κίνημα πριν από όλα κρίνεται στη χώρα του. Υπογράμμισε ότι υπάρχει πατριωτικό συμφέρον και ταυτίζεται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. «Αυτό σημαίνει για μας πατρίδα», είπε η Α. Παπαρήγα και ξεκαθάρισε: «Δεν δεχόμαστε να πειθαρχήσουμε, να συμμορφωθούμε στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, δηλαδή των συμφερόντων της εργατικής τάξης, στα μονοπώλια και στους ιμπεριαλιστές. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και ταυτόχρονα για μας αυτός ο πατριωτισμός συνεπάγεται ότι πρέπει να παλεύει για την πατρίδα του ο τουρκικός λαός, ο βουλγαρικός λαός, ο ρουμανικός λαός. Αυτό είναι το σημείο που κάνει τον σύγχρονο διεθνισμό».

paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4174&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote