Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τα εξιτ πολ "δείχνουν" Μέρκελ
Τα εξιτ πολ "δείχνουν" Μέρκελ Εκτύπωση E-mail
27.09.09

Την πλειοψηφία φαίνεται ότι εξασφαλίζει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Αγκελα Μέρκελ στη Γερμανία σύμφωνα με το πρώτο exit poll έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Η δημοσκόπηση της τηλεόρασης ZDF δείχνει πως η υποστήριξη για το συντηρητικό συνασπισμό της Μέρκελ -το κόμμα της,

Μαζί, το συνολικό ποσοστό τους ξεπερνά κατ΄ελάχιστον εκείνο και των τριών άλλων κομμάτων μαζί, ανοίγοντας το δρόμο για μία δεύτερη θητεία της Μέρκελ και αφήνοντας να υποτεθεί ότι θα μπορέσει να τερματίσει τον αδέξιο "μεγάλο συνασπισμό" με τους αντιπάλους της, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Ως επικεφαλής μίας κεντροδεξιάς κυβέρνησης με το φιλικό προς τις επιχειρήσεις FDP, η Μέρκελ αναμένεται να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις και να παρατείνει την παραμονή των πυρηνικών εργοστασίων στη Γερμανία.

Το SPD συγκεντρώνει το 23,5% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό μεταπολεμικά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διεκδίκησε τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, ανακοινώνοντας πως θα σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με τους φιλελεύθερους του κόμματος FDP.

"Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή πλειοψηφία ώστε να σχηματίσουμε μία νέα κυβέρνηση του CDU/CSU και του FDP", δήλωσε η Μέρκελ στα κεντρικά γραφεία του κόμματός της στο Βερολίνο.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την καγκελαρία, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαιερ, παραδέχθηκε την ήττα του στις ομοσπονδιακές εκλογές, αφού το κόμμα υπέστη το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμά του μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Οι ψηφοφόροι αποφάσισαν και το αποτέλεσμα είναι μία πικρή μέρα για τη γερμανική Σοσιαλδημοκρατία.... δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πούμε - το αποτέλεσμα είναι μια πικρή ήττα", δήλωσε ο Στάινμαιερ στα μέλη του κόμματός του που συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο μετά τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα.

Στις εκλογές του 2005 είχαν λάβει: CDU/CSU 35,2%, SPD 34,2%, FDP 9,8%, Αριστερά 8,7%, Πράσινοι 8,1%, άλλοι 4%.

Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU)-, φθάνει το 33,5% και του FDP το 14,5%.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4171&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote