Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Θυμήθηκαν τους ήρωες και τους τιμούν
Θυμήθηκαν τους ήρωες και τους τιμούν Εκτύπωση E-mail
18.07.07
Μετά από 33 χρόνια η Ελλάδα εκπληρώνει επιτέλους ένα μεγάλο της χρέος και σπεύδει έστω και ετεροχρονισμένα να ξοφλήσει ένα παλιό της γραμμάτιο απέναντι σε δικά της παιδιά που χάθηκαν πολεμώντας για να την κρατήσουν ακέραια.

Έτσι αύριο Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και οι ηγήτορες του στρατεύματος, σε ειδική εκδήλωση θα υποκλιθούν στη μνήμη όσων στρατιωτών μας έπεσαν ηρωικά στις επιχειρήσεις της Κύπρου κατά το 1974 στην Τηλυρία και την Λευκωσία, το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγ. Θεοδώρους και κατά την περίοδο του Αττίλα (20-7-1974 μέχρι 20-8-74) και θα τους τιμήσουν με τις ύψιστες τιμές του ελληνικού κράτους. 

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και όλοι οι στρατεύσιμοι (νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι) που συμμετείχαν στις παραπάνω επιχειρήσεις.

 Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας και από κυπριακής πλευράς ο υπουργός Άμυνας. 

Οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί που τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται εν ζωή, θα τιμηθούν αργότερα. 

Παράλληλα με την τιμές και τις εκδηλώσεις μνήμης, η πολιτεία με πρωτοβουλία του υφυπουργού Άμυνας κ. Λαμπρόπουλου θα ικανοποιήσει μια σειρά πάγιων αιτημάτων των αξιωματικών και οπλιτών που μετείχαν στις επιχειρήσεις της Κύπρου και χάθηκαν. 

Σ' όλους θα δοθούν οι καταληκτικοί βαθμοί για να αυξηθούν οι συντάξεις που παίρνουν οι οικογένειές τους, σε όσους έχουν οικονομικά προβλήματα θα δοθούν περίπτερα και άλλες διευκολύνσεις, ενώ όλων τα παιδιά θα έχουν επιπλέον μόρια αν θελήσουν να φοιτήσουν στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, ή και για να προσληφθούν σε σχολές του ΟΑΕΔ. 

 Εξάλλου, την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιουλίου ο δήμος Αγιάς Λάρισας διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και χρέους για τους πεσόντες στους αγώνες κατά του Αττίλα.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλία του δημάρχου Αγιάς Β. Κουτσανά, που πολέμησε στην Κύπρο το '74, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς της Λάρισας, καταθέσεις στεφάνων στον λόφο φρουρίου και μνημόσυνο. 

  ΠΑΡΟΝ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=417&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote