Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέο απειλητικό βίντεο της Αλ Κάιντα στη Γερμανία
Νέο απειλητικό βίντεο της Αλ Κάιντα στη Γερμανία Εκτύπωση E-mail
26.09.09

Νέο βίντεο της Αλ Κάιντα εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο δύο ημέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές, καλώντας αυτή τη φορά τους μουσουλμάνους στη Γερμανία να πάρουν μέρος σε ιερό πόλεμο.

Εικοσιπεντάχρονος τουρκικής καταγωγής συνελήφθη στη Στουγάρδη ως ύποπτος για την ανάρτηση του βίντεο, αλλά δεν πιστεύεται ότι ενέχεται στην παραγωγή του.

Πρόκειται για το τρίτο βίντεο του Γερμανού Μπεκάι Χαράτς -καταζητούμενου μέλους της Αλ Κάιντα- που μεταδίδεται μέσω Διαδικτύου από τις αρχές της εβδομάδας, πιστοποιώντας σύμφωνα με την εδρεύουσα στις Ηνωμένες Πολιτείες IntelCenter την «αυξημένη απειλή μιας επίθεσης εναντίων γερμανικών στόχων».

Το βίντεο διάρκειας 39 λεπτών είναι στη γερμανική γλώσσα με μερικές φράσεις στα αραβικά και δεν περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένη απειλή για επίθεση εναντίον της Γερμανίας. Είναι όμως το τρίτο βίντεο από τον «Αμπού Τάλα τον Γερμανό», όπως αυτοαποκαλείται ο Μπεκάι Χαράτς, και έρχεται να εντείνει την ανησυχία για πιθανό χτύπημα.

Σύμφωνα με την IntelCenter, η απειλη μιας επίθεσης από την Αλ Κάιντα ή από ανθρώπους που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση εναντίον της Γερμανίας ή εναντίον γερμανικών στόχων στο εξωτερικό βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο προεκλογικά και θα παραμείνει και αργότερα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, το νέο βίντεο δεν περιλαμβάνει καμία ευθεία απειλή εναντίον της Γερμανίας, αποτελεί παρόλα αυτά μία αόριστη απειλή. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί και οι αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, επισήμανε.

Το βίντεο που τραβήχτηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με την IntelCenter, αναφέρεται στην αξία του ιερού πολέμου και καλεί τους «αδελφούς» μουσουλμάνους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να τολμήσουν να πάρουν μέρος στη τζιχάντ.

Το πρώτο βίντεο του Μπεκάι Χαράτς απειλούσε τη Γερμανία με επιθέσεις εάν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν. Στο δεύτερο γινόταν ξανά αναφορά στο Αφγανιστάν και στο θέμα της αμαρτίας στο Ισλάμ. Ο Χαράτς, Γερμανός μαροκινής καταγωγής, πιστεύεται ότι ζούσε επί χρόνια στη Βόννη και τώρα πιθανολογείται ότι βρίσκεται κάπου στη μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να καθησυχάσει τους πολίτες με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να τονίζει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι έτοιμες να προστατεύσουν τη χώρα από πιθανές τρομοκρατικές απειλές. Πάντως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει οδηγία καλώντας τους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Στουτγάρδης ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος σχετικά με την ανάρτηση του τελευταίου βίντεο στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για 25χρονο άνδρα τουρκικής καταγωγής, ο οποίος όμως σύμφωνα με τις Αρχές δεν πιστεύεται ότι συμμετείχε στην παραγωγή του βίντεο.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4163&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote