Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Και ο Τσίπρας κατά των stage
Και ο Τσίπρας κατά των stage Εκτύπωση E-mail
26.09.09

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σήμερα από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να αλλάξει την ατζέντα.

Έκανε δε ειδική αναφορά στα stage, σημειώνοντας πως «γι’ αυτό όταν τους ρωτάμε για τα stage απαντάνε άλλα αντ’ άλλων. Παρ’ όλο που προεκλογικά οργιάσανε. Δεν θα τους περάσει όμως».

«Γιατί κ. Πρωθυπουργέ, αυτά δεν σας τα ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σας τα ρωτάει η κοινωνία ολόκληρη. Σας τα ρωτούν οι νέοι άνθρωποι. Που αναρωτιούνται εάν το μέλλον τους είναι να μπαίνουν στην ουρά μήπως και κατακτήσουν ένα εξάμηνο ανασφάλιστης εργασίας με πενιχρή αποζημίωση», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επέρριψε ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των stage, κατηγορώντας το ότι «δεν τολμά να πει ότι θα καταργήσει το αίσχος των stage και της ενοικίασης εργαζομένων».

Τόνισε ακόμη πως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ «θεμελίωσαν το αίσχος με νόμους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έλεγαν με υπερηφάνεια, ότι μεταρρυθμίζουν την αγορά εργασίας. Τώρα, μπροστά στην ανάγκη να φανεί ότι κάνουν αντιπολίτευση, καταγγέλλουν τους εργασιακούς μεσαίωνες που δημιούργησαν».

Σημείωσε τέλος πως «δεσμεύονται ότι θα καταργήσουν τα stage από τον δημόσιο τομέα και θα τα επιτρέπουν μόνο στον ιδιωτικό. Δηλαδή όλες οι επιδοτήσεις στους ιδιώτες. Σοβαρή παρέμβαση. Να πάρουμε το κοινωνικό πρόβλημα και να το μετατρέψουμε σε κέρδη των ιδιωτών. Σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό».

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4161&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 26.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote