Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέες ευκαιρίες στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ βλέπει ο Νίμιτς
Νέες ευκαιρίες στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ βλέπει ο Νίμιτς Εκτύπωση E-mail
24.09.09

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες στο τραπέζι για την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, για να αρχίσουν αυτές να σκέφτονται δημιουργικά για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Ο κ. Νίμιτς, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ», τόνισε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη χρονική στιγμή για να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλές λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι οι συνομιλίες τις οποίες πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν εποικοδομητικές και οι δύο πλευρές έδειξαν σοβαρή προσέγγιση σε κάποιες από τις ιδέες μου», ανέφερε ακόμη ο κ. Νίμιτς.

Σύμφωνα με το «ΜΙΑ», ο κ. Νίμιτς αναμένει να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες μετά την εκλογή νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.

«Πρόθεσή μου είναι μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, να εκμεταλλευτούμε τη χρονική στιγμή και να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Νίμιτς.

Ο κ. Ιβάνοφ, όπως μεταδίδει το «ΜΙΑ», ανέφερε στον κ. Νίμιτς ότι η χώρα του παραμένει ενεργή στη διαπραγματευτική διαδικασία και αναμένει να εξευρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία «δεν θα θίξει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των Μακεδόνων πολιτών».

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στη διαπραγματευτική διαδικασία, Ζόραν Γιόελφσκι.

Το ζήτημα της ονομασίας αναμένεται να κυριαρχήσει στη συνάντηση που θα έχει αύριο ο κ. Ιβάνοφ με τον γ.γ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4156&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote