Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπαρήγα κατά ΣΥΡΙΖΑ: Είναι φτερό στον άνεμο
Παπαρήγα κατά ΣΥΡΙΖΑ: Είναι φτερό στον άνεμο Εκτύπωση E-mail
24.09.09

Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες το βράδυ από το Περιστέρι η Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ.«Είτε είναι όλοι μαζί, είτε δεν είναι όλοι μαζί, είναι φτερό στον άνεμο», είπε χαρακτηριστικά για τις συνιστώσες του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους.

Σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ, στον ΣΥΡΙΖΑ, «όταν βλέπουν ότι τους φεύγουν οι γνήσιοι, οι αριστεροί ριζοσπάστες, τότε θα μιλάνε επαναστατικά προεκλογικά. Οταν το κίνημα προς στιγμήν θα έχει δυσκολίες, θα πάνε από την άλλη μπάντα, αμιγώς σοσιαλδημοκρατικά». Και συνέχισε την επίθεση λίγο αργότερα προσθέτοντας: «Αλλωστε, μετά τις εκλογές, λέει, θα αποφασίσουν το πρόγραμμά τους. Τι ψηφίζεις; Την εκδοχή του "χ" ή την εκδοχή του "ψ"».

Στην ίδια ομιλία η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη «ξέρουμε» για να περιγράψει τις ικανότητες των στελεχών του ΚΚΕ. Οπως είπε, «είμαστε μαχητές, έχουμε δικαιωθεί, είμαστε έμπειροι, ξέρουμε να τα βγάζουμε πέρα στη δυσκολία, ξέρουμε να οργανώνουμε την αντεπίθεση, ξέρουμε να οργανώνουμε το κέρδισμα του χρόνου, δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, δεν μιλάμε για εξεγέρσεις και για επαναστάσεις όταν αυτές είναι ακόμα στα χαρτιά, ξέρουμε να επιτιθέμεθα».

Στο Πέραμα

Χθες το πρωί η γ.γ. του ΚΚΕ μίλησε στους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα και αναφέρθηκε στον κίνδυνο «συρρίκνωσης των εργασιών, ιδιωτικοποίησης, πουλήματος, ακόμα και κλεισίματος της ζώνης».

«Είναι πολύ σημαντικό στις 4 του Οκτώβρη τα δύο μεγάλα κόμματα να καταλάβουν ότι η ζώνη τούς τιμώρησε και ότι η εργατιά δεν είναι εύκολη λεία τους, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Οπως είπε στη συνέχεια, «να φοβίσουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς η ψήφος για το ΚΚΕ είναι φάρμακο για τον λαό και δηλητήριο για το κεφάλαιο».

Είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την υποστήριξη των επιχειρηματιών που τον «θεωρούν ικανό -λόγω σοσιαλδημοκρατικής εμφάνισης- να παραπλανά, να κοροϊδεύει και να εμπορεύεται ελπίδες».

Η γ.γ. του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το έργο της Ν.Δ., βάζοντας και τις δικές του πινελιές. Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους, να μην μπουν «στο εκβιαστικό δίλημμα να διαλέξουν ανάμεσα στα χαμηλά μεροκάματα ή την ανεργία, ανάμεσα στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, σχολιάζοντας το ντιμπέιτ μεταξύ των Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, τόνισε ότι «έγινε για την καρέκλα». Σύμφωνα με το ΚΚΕ «μόνο για τους χιλιάδες απολυμένους των ασφαλιστικών εταιρειών, του Αγούδημου και για τα ναυπηγεία δεν είπε λέξη ούτε ο ένας ούτε ο άλλος».

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4155&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote