Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μεντβέντεφ: "Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στο Ιράν"
Μεντβέντεφ: "Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στο Ιράν" Εκτύπωση E-mail
21.09.09

Το Ισραήλ δεν σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξη του στο CNN

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η δήλωση πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο ρωσικό θέρετρο Σότσι τον Αύγουστο.

 

"Όταν με επισκέφθηκε στο Σότσι, ο Ισραηλινός πρόεδρος Πέρες δήλωσε κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας: 'Το Ισραήλ δε σχεδιάζει να εξαπολύσει καμία επίθεση στο Ιράν, είμαστε μία ειρηνική χώρα και δε θα κάνουμε κάτι τέτοιο" ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι "μία τέτοια επίθεση θα ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να φανταστούμε".

"Μία επίθεση θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική καταστροφή, σε έναν τεράστιο αριθμό προσφύγων, στην επιθυμία του Ιράν για εκδίκηση και όχι μόνο προς το Ισραήλ. Αλλά οι Ισραηλινοί μου συνεργάτες μου είπαν ότι δε σχεδιάζουν να δράσουν με αυτό τον τρόπο και τους εμπιστεύομαι" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ μίλησε και για το ζήτημα της μείωσης των εξοπλισμών, υπογραμμίζοντας ότι οι πιθανότητες υπογραφής μιας νέας συμφωνίας με τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους παραμένουν αρκετά μεγάλες.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4140&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote