Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ντιμπέιτ: Ορθιοι και απέναντι ο ένας στον άλλον
Ντιμπέιτ: Ορθιοι και απέναντι ο ένας στον άλλον Εκτύπωση E-mail
21.09.09

Το σχετικό με το ντιμπέιτ μνημόνιο που υπέγραψαν το Σάββατο εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Ε. Αντώναρος και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Παπακωσνταντίνου. ορίζει ότι:

1. Συντονίστρια της εκπομπής είναι η κ. Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ.

2. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον με το δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου.

3. Η διάρκεια της συζήτησης είναι 75 λεπτά, δομημένη σε πέντε 15λεπτες ενότητες.

4. Η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η εξής: (α) Οικονομία- Ανάπτυξη, (β) Κοινωνικά θέματα - Παιδεία, (γ) Κράτος - Δημόσια Διοίκηση (δ) Περιβάλλον-Υποδομές, (ε) Εξωτερική πολιτική

5. Ο χρόνος τοποθέτησης του κάθε αρχηγού είναι: Τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία λεπτά για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία. Η συντονίστρια παρουσιάζει με ουδέτερο τρόπο τη θεματολογία κάθε ενότητας σε ένα λεπτό.

6. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τρίλεπτες γενικές τοποθετήσεις των δύο αρχηγών με αντίστροφη σειρά της εκλογικής τους δύναμης στη Βουλή. Πρώτος ο Γ.Α. Παπανδρέου και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής.

Η κάμερα στραμμένη στον ομιλούντα αρχηγό

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και οι ρυθμίσεις του τηλεοπτικού σκηνικού και της σκηνοθετικής κάλυψης της συζήτησης.

7. Ως χώρος της συζήτησης ορίζεται το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης ενώ εξειδικεύονται τα εξής:

α. Το σκηνικό είναι ουδέτερο. Οι κάμερες ίδιου τύπου. Ο χειρισμός της κάθε κάμερας με δυνατότητα επιλογής. Η μετάδοση της εικόνας του πολιτικού αρχηγού όταν απαντά δεν διακόπτεται. Γενικό πλάνο μεταδίδεται σε χρόνους του συντονιστή. 

β. Ειδικός χώρος για δημοσιογράφους (press room) υπάρχει επίσης κοντά στο χώρο διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

8. Μπροστά στους πολιτικούς αρχηγούς υπάρχει ρολόι για να παρακολουθούν το χρόνο. Ο χρόνος εμφανίζεται στην οθόνη μόνον κατά τα τελευταία 15΄΄.

Χωρίς διαφημίσεις και τηλε- γκάλοπ

9. Δεν γίνεται διακοπή για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Επίσης, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τη συζήτηση δεν εκπέμπονται μηνύματα πολιτικών κομμάτων από όλα τα κανάλια που θα μεταδώσουν τη συζήτηση. Εκφράζεται η προτροπή των κομμάτων προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδώσουν την τηλεοπτική συζήτηση σε απευθείας σύνδεση με την ΕΡΤ. Αναμετάδοση μπορεί να γίνει και μέσω Internet από ηλεκτρονικές σελίδες των κομμάτων.

10. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης δεν επιτρέπεται αναγγελία ή εμφάνιση κάρτας για τηλεφωνικές μετρήσεις ή άλλη έκφραση προτίμησης. Τηλεοπτικές συζητήσεις για το περιεχόμενο ή άλλα στοιχεία της συζήτησης δεν επιτρέπονται έως όταν ολοκληρωθεί η μετάδοση της συζήτησης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4137&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων