Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Debate με μικρές βελτιώσεις για τους έξι
Debate με μικρές βελτιώσεις για τους έξι Εκτύπωση E-mail
18.09.09

Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ θα γίνει το debate των έξι πολιτικών αρχηγών, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των κομμάτων.

Θα υπάρχει δυνατότητα κάθε αρχηγός να θέτει ερώτηση σε κάποιον άλλο, αλλά όχι ανταπάντησης. Θα συμμετέχουν έξι «τηλεοπτικοί» δημοσιογράφοι. Λεπτομέρειες παραμένουν για τη συμφωνία στη τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου. Απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο προτείνει το ΠΑΣΟΚ, δύο debate ζήτησε η Ν.Δ.

Το μοντέλο της τηλεμαχίας που συμφωνήθηκε από τους εκπροσώπους των έξι κομμάτων περιλαμβάνει έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική. Θα υπάρχουν δύο κύκλοι ερωτήσεων με τρεις ενότητες ο καθένας και οι δημοσιογράφοι θα χωριστούν σε τρεις κύκλους. Στο τέλος κάθε κύκλου, κάθε αρχηγός θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ερώτημα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό επιθυμεί, χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχολιάσει. Επίσης, θα τοποθετείται για δύο λεπτά.

Όπως είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος, υπήρξε μια "γόνιμη και αποτελεσματική" συζήτηση και ο ίδιος έχει τη δέσμευση ότι θα συμμετέχουν και οι έξι πολιτικοί αρχηγοί.

"Η απόφαση αυτή είναι ακόμη μία κατάκτηση της Δημοκρατίας που ενισχύει το διάλογο. Θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν σε βάθος για τα προγράμματα των κομμάτων" τόνισε.

Ο κ. Αντώναρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει συμφωνία και για την τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το κόμμα του είχε προτείνει τέσσερις εναλλακτικές ημερομηνίες και είχε ζητήσει δύο debate. "Όσο περισσότερα γίνουν, τόσο το καλύτερο" κατέληξε, προσθέτοντας, όμως, ότι μάλλον θα πραγματοποιηθεί μόνο ένα.

Από την πλευρά του ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι κάποιες από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκαν, αλλά σημείωσε πως όσα συμφωνήθηκαν βελτιώνουν και κάνουν πιο ουσιαστικό το debate, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων μεταξύ των αρχηγών, αλλά και καλύτερη διάταξη των δημοσιογράφων.

Για την τηλεμαχία μεταξύ των δύο, η οποία θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει απευθείας διάλογο με τη μικρότερη δυνατή διαμεσολάβηση και με 4-5 θεματικές ενότητες. "Ευκαιρίες να τεθούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους έχουν και θα έχουν πολλές το επόμενο διάστημα" είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι το καλύτερο είναι να υπάρχει μόνο ένας συντονιστής, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα ανταπάντησης και ουσιαστικού διαλόγου. "Η κυβέρνηση θα προτιμούσε ένα πιο κλασικού τύπου debate, εμείς θέλουμε διάλογο" κατέληξε.

"Οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν, θα έχουμε μια από τα ίδια" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαϊλης, προσθέτοντας: "Πρόκειται για γελοιοποίηση του διαλόγου. Ο μόνος λόγος που θα συμμετάσχουμε στο debate είναι για να μην δώσουμε αφορμή για να γίνουν αποπροσανατολιστικές συζητήσεις. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν τα κόμματα από τη στάση τους απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και όχι από ένα debate".

"Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για ένα πιο ουσιαστικό διάλογο. Παρά τα προβλήματα είναι καλύτερο να γίνεται μια συζήτηση από το να μην γίνει καθόλου" δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. "Πρέπει να γίνεται η τηλεμαχία ώστε ο πολίτης να ενημερώνεται για τα προβλήματα. Ελπίζουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση" τόνισε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Ν. Χρυσόγελος.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4127&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote