Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επερχόμενες επισκέψεις Μπακογιάννη και Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη
Επερχόμενες επισκέψεις Μπακογιάννη και Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
16.09.09

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

για να προεδρεύσει συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο περιθώριο των εργασιών της 64ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια μέρα, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των ομιλιών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, όπως του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναμένεται να αφιχθεί στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Τη Δευτέρα, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με το γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Χίλαρι Κλίντον και Σεργκέι Λαβρόφ, αντίστοιχα. Η υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει την ίδια μέρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα αναφερθεί σε σειρά θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα, την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα τον πλανήτη. Το βράδυ, θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ειδική σύνοδος για τις κλιματικές αλλαγές. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα προεδρεύσει ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 24 Σεπτεμβρίου, με θέμα: «Πυρηνικός Αφοπλισμός και Μη Διασπορά Πυρηνικών». Η συνεδρίαση αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή πολιτικής από μέρους των ΗΠΑ, σε σχέση με την πολιτική που ακολούθησε επί του ζητήματος η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4120&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote