Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Από 29 Σεπτεμβρίου πετάει η Olympic Air
Από 29 Σεπτεμβρίου πετάει η Olympic Air Εκτύπωση E-mail
16.09.09

Συγκαταλέγοντας στο θερινό πρόγραμμά της τις άγονες γραμμές αλλά και τις περισσότερες γραμμές που έχουν προκύψει από τις διμερείς διακρατικές συμφωνίες ξεκινά το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου η λειτουργία της νέας πτητικής εταιρείας Olympic Air η οποία θα αντικαταστήσει τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Η νέα εταιρεία, η διοίκηση της οποίας έχει προγραμματίσει για αύριο συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα της εταιρείας, ανοίγει τα φτερά της δύο ημέρες νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου όπως είχε προβλεφθεί στη συμφωνία μεταξύ της MIG και του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη πτήση της εταιρείας θα γίνει τα μεσάνυχτα της 29ης Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα πτήσεων το οποίο ανακοινώνεται θα υλοποιείται μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2009 οπότε και λήγει η θερινή περίοδος.

Πτήση εξωτερικού

 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό δίκτυο, η Olympic Air θα επιχειρεί σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια εκτός Καστοριάς και Κοζάνης, ενώ στο εξωτερικό δίκτυο θα πετάει στους προορισμούς που αναγράφονται στον πίνακα.

 

Οπως ήδη έχει ανακοινώσει η εταιρεία, στο πρόγραμμά της δεν περιλαμβάνονται οι προορισμοί μακρών αποστάσεων όπως η Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ ο Καναδάς, Μόσχα παρ΄ότι για τους προορισμούς αυτούς αναμένεται να προχωρήσει σε συμφωνίες με κοινούς κωδικούς με άλλες αεροπορικές εταιρείες εκτελώντας πτήσεις με ελληνικά πληρώματα.

Παράλληλα, όπως τονίζεται σε εσωτερικό σημείωμα της εταιρείας, τα χειμερινά δρομολόγια που θα ισχύσουν από τις 25 Οκτωβρίου 2009 έως 27 Μαρτίου 2010, θα έχουν ορισμένες αλλαγές, προσαρμογές και προσθήκες. Οι πιο πάνω πτήσεις θα πραγματοποιούνται με καινούργια αεροσκάφη Airbus 319 και 320, με Bombardier Q400, Dash 100 και ΑTR 42.

Το γεγονός ότι η Olympic Air έχει περιλάβει στο πρόγραμμά της τόσο τις άγονες γραμμές όσο και τις γραμμές που εκτελούν οι Ο.Α. και προκύπτουν από διμερείς διακρατικές συμφωνίες ουσιαστικά επαληθεύει το χθεσινό δημοσίευμα της «Η», σύμφωνα με το οποίο και οι δύο σχετικοί διαγωνισμοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου και οι Ο.Α. θα νοικιάσουν αεροσκάφη και πλήρωμα από τη νέα εταιρεία μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να γίνει η ανακατανομή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές συμμετέχουν εκτός από την Olympic Air, η Aegean Airlines, η Athens Airways, η Sky Express, η Astra, η Hellas Jet και η CarpatAir ενώ ήδη ο διαγωνισμός έχει προκαλέσει «βροχή» ενστάσεων με «αιχμή» κυρίως τα αεροσκάφη, την τεχνική συντήρησή τους αλλά και σε άλλες περιπτώσεις τη μετοχική σύνθεση των εταιρειών.

 

Λόγω εκλογών
Πληροφορίες θέλουν και τον διαγωνισμό για τις γραμμές που εκτελούνται μέσα από διμερείς συμφωνίες (όπου έχουν ήδη κατατεθεί πέντε προσφορές) να μην ολοκληρώνεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου λόγω των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι και αυτές οι γραμμές εκτελούνται από τις Ο.Α. που αποτελούν κρατική εταιρεία και με τη διακοπή της λειτουργίας τους θα πρέπει πλέον να γίνει ανακατανομή τους σε άλλες εταιρείες.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4119&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 16.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote