Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κομματικοί διαξιφισμοί εν όψει της τηλεμαχίας
Κομματικοί διαξιφισμοί εν όψει της τηλεμαχίας Εκτύπωση E-mail
16.09.09

Έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων έχουν προκαλέσει οι διαβουλεύσεις για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Το ΚΚΕ αντιδρά στην συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για απευθείας τηλεοπτική συζήτηση του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου. Επιπλέον, το ΚΚΕ ζητά ισοτιμία και τήρηση της θεματικότητας.

Επιστολές Αντώναρου στα κόμματα

Από το γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ανακοινώθηκε ότι ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος απέστειλε σήμερα συνολική πρόταση με τις προτεινόμενες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στους εκπροσώπους των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η πρόταση του κ. Αντώναρου αποτελεί σύνθεση των προτάσεων που διατυπώθηκαν κατά τη χθεσινή, δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων και αποβλέπει στη διεξαγωγή μιας συζήτησης με όσο πιο ουσιαστικό περιεχόμενο γίνεται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κ. Αντώναρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρότασή του θα γίνει αντικείμενο γόνιμης συζήτησης με τελικό στόχο τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής συζήτησης που αποτελεί κατάκτηση της Δημοκρατίας μας, με συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εξ άλλου, ο κ. Αντώναρος με επιστολή του στον εκπρόσωπο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτείνει τη διεξαγωγή δύο απευθείας τηλεοπτικών συζητήσεων, διαρκείάς 75-90 λεπτών, μεταξύ του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Αντίδραση από ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και είπε ότι ο κ. Αντώναρος έστειλε επιστολή στα κόμματα με προτάσεις και σκέψεις της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να γίνει.

Είναι σημαντικό να περιφρουρήσουμε την κατάκτηση της δημοκρατίας μας για έναν διάλογο, είπε ο κ. Κουμουτσάκος και ανέφερε επίσης ότι ο κ.Αντώναρος έστειλε επιστολή στον κ. Παπακωνσταντίνου με την οποία ζητά να γίνουν δύο ντιμπέιτ μεταξύ του κ.Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου.

Παπαρήγα: «Ζητάμε ισοτιμία και τήρηση της θεματικότητας»

Αναφορικά με τη διεξαγωγή της τηλεαναμέτρησης η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Ζητάμε την ισοτιμία και την τήρηση της θεματικότητας. Όχι πια στις τηλεαναμετρήσεις όπου οι απαντήσεις προβλέπονται από πριν και οι ίδιες οι αναμετρήσεις καταντούν κάτι το γελοίο και στημένο» .

Παράλληλα κατήγγειλε την τηλεαναμέτρηση των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων ότι γίνεται με στόχο να εντοπιστεί το ενδιαφέρον των πολιτών στα δύο αυτά κόμματα και «να στριμώξουν την επιλογή του λαού στους δύο, χωρίς καμία εναλλακτική επιλογή» .

Αναφέρθηκε και σε «ισχυρούς θύλακες, που έχουν πρόσβαση και στα ΜΜΕ και καταβάλουν προσπάθεια να εδραιώσουν το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να χειραγωγήσει και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα, ενώ για τη ΝΔ δεν θέλουν να χάσει και πολύ» .

Διευκρίνισε ότι «η μάχη των μαχών δεν είναι η τηλεαναμέτρηση αλλά οι αγώνες στους χώρους δουλειάς και η αντίσταση στους δρόμους και επισήμανε ότι η μάχη της τηλεαναμέτρησης πρέπει να γίνει με σεβασμό στους πολίτες ακροατές. Πρωταγωνιστικό ρόλο να παίζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και όχι οι δημοσιογράφοι» .

Ανέφερε ότι και το κόμμα της νιώθει σε ένα βαθμό «συνένοχο» για τις προηγούμενες τηλεαναμετρήσεις, και για το λόγο αυτό δεν θέλει να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ότι η κ. Παπαρήγα μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ καταβάλει προσπάθεια για να μην πραγματοποιηθεί η τηλεαναμέτρηση των έξι, η ίδια η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε αυτή την τοποθέτηση «αποκαλυπτική» .

Επιστολή Μ. Μαϊλη σε Ευ. Αντώναρο για τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Με επιστολή του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο ο Μάκης Μαΐλης, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, τον κατηγορεί για την τηλεαναμέτρηση ότι τελικά επέλεξε τη διαδικασία «των γνωστών παράλληλων μονόλογων, απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ, που θα συνέβαλαν σε μία ουσιαστική αντιπαράθεση των αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Προσθέτει δε ότι η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη «βαραίνει την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για επιχείρηση παραπλάνησης του λαού. Ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που αντί να πιέσουν για μια ουσιαστική διαδικασία προτίμησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους μήπως δεν γίνει η τηλεαναμέτρηση».

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την επανάληψη της τηλεαναμέτρησης στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες και ξεκαθαρίζει ότι θα συμμετέχει «μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία μας αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

www.kathimerini.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4117&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote