Αρχική arrow ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ arrow Ν.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ν.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Εκτύπωση E-mail
14.07.07

Του Σάκη Σερέτη

Την αμέριστη υποστήριξη του καθώς και την βεβαιότητα οτι θα επιτύχει το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων,εξέφρασε ο κ.Ν.Διαμαντίδης με δηλώσεις που εκανε στον γράφοντα.

“Αναμφισβήτητα το συνέδριο θα ηταν πιό τέλειο και πιο ποιοτικό, εφ’οσον το αγκάλιαζαν και δήλωναν συμμετοχή η Εκκλησία, επίσημοι φορείς,καθώς και αλλοι οργανισμοί,πράγμα που δεν εγινε παρά τις προσπάθειες που καταβάλλαμε.

Ποτέ δεν ζήτησα χρήματα απο κανένα επίσημο φορέα στην Ελλάδα,ουτε για την διεξαγωγή του συνεδρίου,αλλά ουτε για την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας” διευκρίνησε ο κ.Διαμαντίδης,διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα που τον εφεραν να εχει ζητήσει 260.000 $,κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην γενέτειρα..

Δηλώνει αγνοια για τον πραγματικό αριθμό των συμμετασχόντων στις Πανομογενειακές προσυνεδριακές συγκεντρώσεις, που λόγω της απουσίας του,δεν μπόρεσε να διαμορφώσει προσωπική αποψη,αλλά ουτε και να αντιληφθεί την εμφανέστατη αδιαφορία των Μ.Μ.Ε να καλύψουν το γεγονός.

Οσον αφορά την επιστολή διαμαρτυρίας που εστειλε η Ομοσπονδία και ειχε σαν αποδέκτη τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Θ.Κασίμη,ο κ.Διαμαντίδης δήλωσε οτι “δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της καθώς δεν εχει προλάβει να την διαβάσει”.

Υπογράμισε ομως το γεγονός οτι δεν φέρει την υπογραφή του, καθόσον την υπόγραψε ο κ.Δημητρίου σαν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Επιβεβαίωσε δε την πληροφορία, οτι τα χρήματα που απαιτούνται για την ενοικίαση της αιθουσας στο Ζάππειο μέγαρο,κατεβλήθησαν απο τον κ.Δημητρίου και σε περίπτωση αποτυχίας του συνεδρίου,η Ομοσπονδία δεν εχει καμμία υποχρέωση να καλύψει το ποσό αυτό.

Παραδέχτηκε οτι υπάρχει ηθικό θέμα,οσον αφορά στην χρηματική δαπάνη που ξεπέρασε την αρχική εγκριση της Γ.Σ.και ξεκαθάρισε, οτι την μεγαλύτερη ευθύνη την εχει ο Αντιπρόεδρος κ.Καλαμαράς, ο οποίος τον αντικαθιστούσε λόγω της απουσίας του.

Ερωτηθείς για τον ακριβή αριθμό των αντιπροσώπων, που ψήφισαν θετικά στην πρόσφατη Γ.Σ για την εκταμίευση των χρημάτων για τις ανάγκες του συνεδρίου, απάντησε οτι ηταν 30-35 ατομα και δεσμεύθηκε να μας παραδώσει αντίγραφο των επικυρωμένων πρακτικών,που αποδεικνύει τους δικούς του ισχυρισμούς.

Αναφερόμενος στα επιπλέον χρήματα που ξοδεύθηκαν για τις ανάγκες του συνεδρίου, καθώς και στην υπερωριακή απασχόληση της γραμματέως,τόνισε οτι η προσφορά των 15.000$ του Επίτιμου,μαζί με κάποιες αλλες προσφορές,θα καλύψουν το υπόλοιπο ποσόν,που σύμφωνα με δική του εκτίμηση αγγιξε τις 17.500$ και προκάλεσε την ενσταση κάποιων μελών του Διοικητικού συμβουλίου.

Απαντώντας ο κ.Διαμαντίδης στο θέμα του μακροσκελούς αφοριστικού δελτίου τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία και αναφερόταν στον αποκλεισμό της ιστοσελίδας “Καλάμι”απο τα ενημερωτικά δελτία,παραδέχθηκε οτι συντάκτης του ηταν ο εκπρόσωπος τύπου του συνεδρίου Α.Σ, ενώ το εν λόγω δελτίο που ηταν μακροσκελές και κουραστικό,δεν υιοθετήθηκε στο σύνολο του,καθώς αφαιρέθηκαν 5-6 σελίδες και εγκρίθηκε λόγω κόπωσης καθόσον η ωρα ηταν περασμένη.

Τόνισε οτι ο αποκλεισμός της εν λόγω ιστοσελίδας δεν ειναι ισόβιος και πως αν ο εκδότης της «συμορφωθεί», η πόρτα της Ομοσπονδίας θα ειναι ανοικτή,διότι εμείς αγαπάμε ολους τους δημοσιογράφους.

Οσον αφορά στην φημολογούμενη αγωγή των 50.000.000$, που ισχυρίζεται οτι κατέθεσε ο εκδότης της εις βάρος της Ομοσπονδίας,ο κ.Διαμαντίδης τόνισε, “οτι επίσημα η Ομοσπονδία δεν εχει λάβει καμμία τέτοια ενημέρωση, τουλάχιστον μέχρι σήμερα”.

Επίσης ο κ.Διαμαντίδης μας ενημέρωσε, οτι ο εκπρόσωπος τύπου του συνεδρίου κατά την διάρκεια του Δ.Σ της Τετάρτης (11 ιουλίου) υπέβαλλε την παραίτηση του,η οποία εγινε δεκτή ομόφωνα απο το Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Οι λόγοι της παραίτησης του δεν εγιναν γνωστοί και ο κ.Διαμαντίδης υπενθύμισε, οτι ο εν λόγω εκπρόσωπος τύπου ηταν εθελοντής και αμισθος και για αυτό τον λόγο τον ευχαρίστησαν για την συνεργασία του.

Τέλος ο κ.Διαμαντίδης, ανέφερε τις προσπάθειες που εχουν γίνει για την διόρθωση του καταστατικού της Ομοσπονδίας,το οποίο θα παρουσιάσουν στην ειδική καταστατική Γ.Σ που θα γίνει το φθινόπωρο και θα ζητηθεί η εγκριση της ολομέλειας.

Το νέο καταστατικό θα ορίζει,οτι η εκλογή του προέδρου θα γίνεται απευθείας απο τους ψηφοφόρους και οχι απο τα μέλη του Δ.Σ που ισχύει σήμερα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=411&Itemid=28

Τελευταία ανανέωση ( 24.02.10 )
 
< Προηγ.

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων