Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ
«Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
14.09.09

Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας κινδυνεύει να βυθιστεί το ΠΑΣΟΚ τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, με αφορμή την κόκκινη κάρτα του Γιώργου Παπανδρέου στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, όσον αφορά τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτήν την απόφαση, κόβει τον ομφάλιο λώρο με τον άνθρωπο που τον Ιανουάριο του 2004 του παρέδωσε εν μια νυκτί το δαχτυλίδι της διαδοχής. Προσπαθεί, μάλιστα, με τον τρόπο αυτό να αποτινάξει από πάνω του οτιδήποτε τον συνδέει με τις περιόδους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και να δώσει την εικόνα μιας νέας αρχής, απαλλαγμένης από τα «φαντάσματα» του παρελθόντος, αγνοώντας επιδεικτικά πως ο ίδιος δεν είναι δημιούργημα πολιτικής «παρθενογένεσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη συμπρωτεύουσα, παίρνει μια πρώτη γεύση του επώδυνου διχασμού μεταξύ των στελεχών του Κινήματος, απόρροια του αποκλεισμού Σημίτη, έχει γίνει ήδη αποδέκτης μηνυμάτων πως η συγκεκριμένη κίνηση θα κοστίσει στην πορεία μέχρι τις κάλπες του Οκτωβρίου. Προσπαθώντας, δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να «ξεπαγώσει» τον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει δεχθεί εισηγήσεις να επιστρατεύσει για τη θέση του επικεφαλής του Επικρατείας τον πρώην γραμματέα του κόμματος Κώστα Λαλιώτη. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου πιέζει ασφυκτικά τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο, για να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Προοπτική, ωστόσο, που δείχνει να απομακρύνεται, καθώς ο Έλληνας τραπεζίτης συνδέεται φιλικά με τον Κώστα Σημίτη.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4107&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote