Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow New deal για την Ελλάδα
New deal για την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
13.09.09

Το "σχέδιο εθνικής ανάτασης" για την οικονομία και το κράτος, εστιάζοντας στις 100 πρώτες ημέρες παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ενώ τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων.

Απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι η ώρα των αποφάσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι η χώρα, η οικονομία και οι πολίτες που χρειάζονται αποφάσεις για το συνολικό συμφέρον της πατρίδας.

"Είμαι εδώ, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να σας μιλήσω για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε "διαβεβαιώνοντας" το ακροατήριο και τον ελληνικό λαό, πως υπάρχει ελπίδα ότι στις 4 Οκτωβρίου αρχίζει μια νέα εποχή, η οποία θα στηριχθεί σε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανάτασης".

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ορισμένες βασικές, όπως τις χαρακτήρισε, αλήθειες ενώ παρουσίασε και τους βασικούς άξονες του προγράμματος που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ εφόσον εκλεγεί, τις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αλήθεια ότι η παρακμή που βιώνει σήμερα η χώρα δεν θα περάσει απλά όταν ξεπεραστεί η διεθνής κρίση, καθώς η παρακμή της Ελλάδας δεν αφορά μόνο την οικονομική κρίση αλλά έχει άμεση σύνδεση με την πολιτική κρίση η οποία είναι μια κρίση θεσμών και αξιών.

Η δεύτερη αλήθεια, τόνισε, είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει καθηλωθεί και πως κάθε προσπάθεια ανάταξης της δεν θα πετύχει εάν δεν συνοδεύεται και από άμεσα μέτρα με διαρθρωτικές αλλαγές στο πρότυπο της ανάπτυξης.

Η τρίτη αλήθεια, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι ότι η χώρα έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα διότι υπάρχει ένα πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, ένα κράτος που είναι παραδομένο στη διαφθορά και σέρνεται από κάθε παράγοντα με ισχύ.

Οι στιγμές, ανέφερε, απαιτούν σήμερα μια νέα ηγεσία με αίσθημα ευθύνης μπροστά στην κρίση και την παρακμή που μαστίζουν τη χώρα.

Απαντώντας σε όσα ανέφερε κατά τη δική του παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η επιλογή δεν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο αλλά αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο ή θα κάνουμε νέες επιλογές.

Χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Καραμανλή ως καταστροφική για τη χώρα και πρόσθεσε ότι αντί να παγώσουμε την αγορά, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός, χρειάζεται να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο δρόμος που έχει μπροστά της η χώρα δεν είναι εύκολος και πρόσθεσε ότι ο δρόμος που δείχνει με τις προτεραιότητες και τους στόχους που ανέφερε, είναι ο σωστός.

Είναι, όπως είπε, οραματικός, ρεαλιστικός και αυτονόητος.

Τέλος υπογράμμισε ότι αυτό τον δρόμο πρέπει να τον περπατήσουμε όλοι μαζί, διότι την ιστορία δεν την γράφουν μόνοι τους οι ηγέτες αλλά μια κοινωνία αλλάζει μόνο όταν προσπαθήσουν όλοι μαζί.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4100&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote