Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Oκτώ χρόνια από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου
Oκτώ χρόνια από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου Εκτύπωση E-mail
11.09.09

Τις σκηνές που συγκλόνισαν τον κόσμο θυμάται σήμερα η Αμερική, οκτώ χρόνια μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, που στοίχισε τη ζωή σε 2.751 ανθρώπους.

Φέτος για πρώτη φορά η ημέρα είναι αφιερωμένη στην προσφορά. Τελετές μνήμης θα πραγματοποιηθούν στο σημείο μηδέν, αλλά και στο Πεντάγωνο.

Οκτώ χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο κόσμος άλλαξε σελίδα.

Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα τους και θα τιμήσουν τους νεκρούς από τα πολλαπλά χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους, στο Πεντάγωνο και στην Πενσυλβάνια.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης, θα είναι το σημείο μηδέν στη Νέα Υόρκη. Δύο προβολείς, τα φώτα των οποίων σχίζουν τον ουρανό, ορίζουν το σημείο της καταστροφής. Στο χώρο όπου στέκονταν οι δίδυμοι πύργοι, κατασκευάζονται πέντε ουρανοξύστες, ένα μουσείο και ένα μνημείο.

Στην τελετή, όπου οι παρευρισκόμενοι θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή τέσσερις φορές, θυμίζοντας τις στιγμές που οι δύο πύργοι κτυπήθηκαν και κατέρρευσαν, θα παρευρεθεί ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο ΜπάΪντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Πεντάγωνο έξω από την Ουάσιγκτον.

Τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών τίμησαν και οι στρατιώτες στη βάση της Οκινάουα στην Ιαπωνία. Από το πρωί ηχούν οι σάλπιγγες και η σημαία της βάσης κυματίζει μεσίστια.

ert

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4096&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 11.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote