Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αποφασισμένος για την Υγεία
Αποφασισμένος για την Υγεία Εκτύπωση E-mail
10.09.09

 Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάσθηκε στο Κογκρέσο αποφασισμένος για τη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος υγείας, εκφωνώντας την πιο κρίσιμη ομιλία της προεδρίας του και θέτοντας το πολιτικό του κεφάλαιο στην υπηρεσία της μεγάλης του προτεραιότητας στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι η αποτυχία της εισαγωγής μεταρρύθμισης στον τομέα της υγειονομικής ασφάλισης έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας της χώρας σε σημείο διάλυσης και ότι έχει έλθει η στιγμή για την ανάληψη δράσης. Είπε ότι σχεδιάζει να βελτιώσει την υγειονομική περίθαλψη για όσους την έχουν στη διάθεσή τους και να εισαγάγει σύστημα αγοράς ασφάλισης για την κάλυψη όσων στερούνται περίθαλψης.

 
    Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στο Κογκρέσο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που επιτρέπει σε εκατομμύρια ανθρώπους να μην διαθέτουν υγειονομική περίθαλψη.
 
    "Ο καθένας καταλαβαίνει τις εξαιρετικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι, που ζουν την κάθε ημέρα μόλις ένα ατύχημα ή ασθένεια μακριά από την χρεοκοπία. Και αυτοί είναι άνθρωποι που δεν ζουν από την κοινωνική πρόνοια. Πρόκειται για Αμερικανούς της μεσαίας τάξης", είπε.
 
    Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε επίσης ότι το ισχύον σύστημα υγείας δεν υπηρετεί σωστά ούτε τους Αμερικανούς που είναι ασφαλισμένοι. "Όσοι είναι ασφαλισμένοι δεν είχαν ποτέ λιγότερη ασφάλεια και σταθερότητα απ' ότι σήμερα. Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ανησυχούν μήπως χάσουν την ασφάλισή τους, εάν μετακομίσουν, χάσουν τη δουλειά τους ή αλλάξουν απασχόληση", είπε επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ δαπανούν μιάμιση φορά περισσότερα για την υγειονομική ασφάλιση από κάθε άλλη χώρα, αλλά οι Αμερικανοί δεν είναι πιο υγιείς από τους άλλους λαούς.
 
    Αναφέροντας στοιχεία του σχεδίου του για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι τίποτε στις προτάσεις του δεν σημαίνει ότι οι Αμερικανοί που διαθέτουν ήδη υγειονομική ασφάλιση θα μεταβάλουν την κάλυψή τους ή τον γιατρό τους. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι με το σχέδιό του η ασφάλιση θα είναι περισσότερο αποτελεσματική για τους πολίτες, αφού θα απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρείες να αρνούνται την κάλυψη ατόμων με βεβαρημένη υγεία ή να αυξάνουν τα ασφάλιστρά τους.
 
    Για τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων Αμερικανών ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει τη δημιουργία ενός συστήματος αγοράς, όπου μεμονωμένα άτομα ή μικρές εταιρείες θα μπορούν να επιλέξουν ασφάλιση σε ανταγωνιστικές τιμές.
 
    Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η δημόσια ασφάλιση θα οδηγήσει στην εξυγίανση του τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.
 
    Όταν ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν θα ωφεληθούν από το σχέδιο μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας, ένας ρεπουμπλικάνος αντιπρόσωπος φώναξε: "Λες ψέματα", ενώ ο άλλος ρεπουμπλικάνος αντιπρόσωπος, ο καρδιολόγος Τσαρλς Μπουστάνι, ζήτησε μια νέα αρχή ως προς τη μεταρρύθμιση "με ένα ορθολογικό, διακομματικό σχέδιο". "Η αντικατάσταση της σημερινής ασφάλισης μιας οικογένειας με δημόσια ασφάλιση δεν είναι η σωστή απάντηση. Στην πράξη, αυτό θα κάνει την υγειονομική περίθαλψη πιο ακριβή".
 
    Ο Μπαράκ Ομπάμα αντιμετωπίζει τη σχεδόν ομόφωνη αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου, οι οποίοι αντιτίθενται στην ιδέα της δημόσιας ασφάλισης και κατηγορούν τον Μπαράκ Ομπάμα ότι επιδιώκει να εισαγάγει "σοσιαλιστική πολιτική".
 
    Και αν και θεωρητικά υπάρχουν αρκετοί Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο για να εγκρίνουν τη μεταρρύθμιση, στην πράξη, το κόμμα είναι διχασμένο ανάμεσα στους υποστηρικτές της εισαγωγής της δημόσιας ασφάλισης και σε όσους ανησυχούν για την υπερβολική επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τη χρηματοδότησή του.
 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4090&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote