Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Γαλλία βάζει «τρικλοποδιά» στην υποψηφιότητα Μπαρόζο!
Η Γαλλία βάζει «τρικλοποδιά» στην υποψηφιότητα Μπαρόζο! Εκτύπωση E-mail
10.09.09

«Τρικλοποδιά» στον Ζοζέ Μπαρόζο και στην ανανέωση της θητείας του στην προεδρία της Κομισιόν έβαλε η Γαλλία. Το περιβάλλον του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν άφησε υπόνοιες ότι καλύτερος στην θέση του προέδρου της Επιτροπής θα ήταν ο Φιγιόν.

Γάλλος υπουργός είπε στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, εφόσον ο Μπαρόζο δεν επανεκλεγεί από τους ευρωβουλευτές.

«Ο Φρανσουά Φιγιόν θα μπει στο παιχνίδι, σε περίπτωση που δεν επιτύχει ο Μπαρόζο. Δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά ούτε και απίθανο», είπε ο υπουργός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Άλλη πηγή από το περιβάλλον του Νικολά Σαρκοζί είπε ότι ο Μπαρόζο έχει 70% πιθανότητες να καταφέρει να εκλεγεί στην προεδρία της Κομισιόν.

Ο Φιγιόν, πάντως, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «στηρίζει την υποψηφιότητα του Ζοζέ Μπαρόζο», χωρίς ωστόσο να αποκλείει την υποψηφιότητά του. Η ιστορία «έσκασε» την ίδια ημέρα που ο Μπαρόζο άρχισε να αναζητεί τη στήριξη στην υποψηφιότητά του σε μία ψηφοφορία που θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Πορτογάλου προέδρου της Κομισιόν, πάντως, είπε ότι δεν ανησυχεί για το δημοσίευμα της γαλλικής «Λε Μοντ», αφού, προς το παρόν, ο Μπαρόζο διοργανώνει συναντήσεις με μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Σε περίπτωση που η Γαλλία δεν στηρίξει τον Μπαρόζο, η υποψηφιότητά του παραπαίει. Ο Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παίζει διπλό παιχνίδι, αφού τον περασμένο Μάρτιο έλεγε ότι «αγαπά τον Μπαρόζο», αλλά ταυτόχρονα συνιστούσε να μην επανεκλεγεί, μέχρι η Ιρλανδία ξαναψηφίσει για την Συνθήκη της Λισαβόνας.

Ο Φιγιόν είναι ο μόνος κεντροδεξιός υποψήφιος που θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλον δέος του Μπαρόζο.

Στο δημοσίευμα της «Λε Μοντ» τονιζόταν η άριστη γνώση της αγγλικής του.

Ο «εχθρός» του Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο, ο «πράσινος» Ντανιέλ Κοντ Μπεντίτ είχε προτείνει στο παρελθόν τον Γιόσκα Φίσερ, τον αλλοτινό υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας για την προεδρία της Κομισιόν.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4084&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων