Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ομπάμα προς μαθητές:«ανακαλύψτε τα ταλέντα σας»
Ομπάμα προς μαθητές:«ανακαλύψτε τα ταλέντα σας» Εκτύπωση E-mail
08.09.09

«Ο κάθε ένας από εσάς είναι καλός σε κάτι. Ο κάθε ένας από εσάς έχει κάτι να προσφέρει. Έχετε ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας να ανακαλύψετε τι είναι αυτό». Με μια ομιλία που επικροτήθηκε αλλά και επικρίθηκε έντονα, ο Αμερικανός πρόεδρος, άδραξε την ευκαιρία που δημιουργείται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και απευθύνθηκε στους μαθητές.

. Τους ενθάρρυνε να μελετούν τα μαθήματά τους, να σέβονται τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και να μην τρομάζουν από τις αποτυχίες.


Η ομιλία του Ομπάμα στο Λύκειο Γουέικφιλντ της Ουάσιγκτον, μεταδόθηκε από το σάιτ του Λευκού Οίκου. Ωστόσο είχε δημοσιοποιηθεί νωρίτερα, προκαλώντας αντιδράσεις από Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του, συντηρητικές οργανώσεις αλλά και  γονείς ότι προσπαθεί, μέσω των παιδιών, να «πουλήσει την πολιτική του ατζέντα».


Αν και δεν ήταν ο πρώτος πρόεδρος που απευθύνθηκε στους μαθητές, ο Ομπάμα επικρίθηκε για υπέρβαση καθηκόντων. Ανάμεσα σε αυτά που πρότεινε αρχικά η κυβέρνηση ήταν να γράψουν οι μαθητές εκθέσεις, στις οποίες θα καταθέτουν τις απόψεις τους για το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ομπάμα- ιδέα που και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια απέρριψε.


Μεταξύ αυτών που τον  υποστήριξαν πάντως είναι η πρώην πρώτη κυρία Λόρα Μπους.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4080&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 09.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote