Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Καθαρά» ψηφοδέλτια και στο ΠΑΣΟΚ
«Καθαρά» ψηφοδέλτια και στο ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
08.09.09

«Θα διαγραφεί όποιος σκιάσει τον αγώνα μας», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο Γ. Παπανδρέου, αυστηρή προειδοποίηση προς τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.

Ψηφοδέλτια χωρίς προβλήματα είναι το πρώτο μέλημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας του 2004 (υπόθεση Πάχτα), αλλά και λόγω των όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πολιτική σκηνή με πολλές δικαστικές υποθέσεις να παραμένουν ακόμη ανοικτές.

 
Με σαφείς όρους
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου θέτει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας στην προεκλογική εκστρατεία:
 
-Το ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσει πόρους μόνον από την κρατική επιχορήγηση και εισφορές αποκλειστικά των μελών του.
 
- Θα δημοσιοποιήσει αναλυτική και εξειδικευμένη κατάσταση κάθε εσόδου και κάθε δαπάνης.
 
- Δε θα χρησιμοποιηθούν αφίσες.
 
- Κάθε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ υποβάλλει δήλωση «πόθεν έσχες» στην Επιτροπή Διαφάνειας του Κινήματος
 
Οσο για το ντιμπέιτ, το ΠΑΣΟΚ προτείνει «τη συμφωνία όρων που επιτρέπουν τον άμεσο διάλογο, τη συμμετοχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης» και προειδοποιεί ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην απαξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών διαδικασία ντιμπέιτ του παρελθόντος».
 
Εκτός οι υπουργοί
 
του Σημίτη
 
Οι αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ άρχισαν πριν ακόμη διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια. Κανείς από τους υπουργούς Οικονομίας των κυβερνήσεων Σημίτη δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
 
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος (Β’ Αθηνών) και ο Νίκος Χριστοδουλάκης (Ρέθυμνο) δήλωσαν ότι δε θα είναι υποψήφιοι, ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου (Α’ Αθηνών) φέρεται να είναι «κομμένος».
 
Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ τελούν εν αναμονή και του «ραντεβού» Παπανδρέου - Σημίτη. Από το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι ο κ. Σημίτης «αυτήν τη στιγμή είναι αυτοδίκαια υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιώς». Προσθέτουν, ωστόσο, ότι «εάν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να του προτείνει κάτι διαφορετικό, όπως π.χ. Επικρατείας, θα το συζητήσουν δυο τους».
 
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
 
Αύριο το Εθνικό Συμβούλιο θα εξετάσει τα ψηφοδέλτια εκτός από αυτό της Επικρατείας, το οποίο θα αποφασίσει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.
 
Για τις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας - εκτός του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Γιάννη Ραγκούση, που «επιστρατεύτηκε» μετά από απαίτηση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην υπόκειται στους περιορισμούς των τηλεοπτικών εμφανίσεων- ακούγονται τα ονόματα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου, του Κώστα Ασκούνη, δημάρχου Καλλιθέας, του δημάρχου Τήλου, Αναστάσιου Αλφιέρη, όπως και του στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου και προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, Νίκου Κοτζιά. Γίνονται ακόμη προσπάθειες να πειστεί και ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ, Παν. Γιαννάκης. Ο κ. Παπανδρέου έχει δεχθεί και ρηξικέλευθες προτάσεις, όπως να εντάξει στο Επικρατείας τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ Πέτρο Τατούλη.
 
Γνωστά ονόματα
 
Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι οι Σπύρος Κουβέλης, Κ. Μποτόπουλος, ο πρώην καλαθοσφαιριστής Κώστας Παταβούκας, ενώ ακούστηκε και το όνομα της ηθοποιού Πέμυς Ζούνη.
 
Στη Β’ Αθήνας μετακομίζει από το Επικρατείας η Λούκα Κατσέλη. Για την ίδια περιφέρεια ακούγεται το όνομα του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, ενώ στην ίδια περιφέρεια θα κατέλθει και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου. Υποψηφιότητα για την Α’ Πειραιά κατέθεσε η δημοσιογράφος Δάφνη Μπόκοτα, ενώ για τις Κυκλάδες κατέθεσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ Νίκος Γαλανός. Για τη Β’ Αθηνών ακούγονται επίσης τα ονόματα της ηθοποιού Βάνας Μπάρμπα, ενώ τις επόμενες ώρες θα «κλειδώσει» ενδεχομένως και ένα ηχηρό όνομα από το χώρο του πολιτισμού.
 
Εκτός ψηφοδελτίων θα μείνουν, όπως δήλωσαν, και οι πρώην υφυπουργοί Φώτης Χατζημιχάλης και Γ. Ζαφειρόπουλος, ενώ μάλλον «κόβεται» και ο Χρ. Βερελής.
 

agelioforos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4078&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 09.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote