Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η επόμενη μέρα του Καραμανλή
Η επόμενη μέρα του Καραμανλή Εκτύπωση E-mail
07.09.09

Σε προσωπική αναμέτρηση με τον Γ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να μετατρέψει τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο Κ. Καραμανλής, εκτιμώντας ότι η σαφής υπεροχή του, η οποία καταγράφεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα επηρεάσει αποφασιστικά το τελικό αποτέλεσμα.

Η συσπείρωση των οπαδών της παράταξης θα είναι ο κεντρικός στόχος της Ρηγίλλης στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές και από το αποτέλεσμα της προσπάθειας θα κριθούν πολλά. Στις ευρωεκλογές το ποσοστό κινήθηκε κοντά στο 70%, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων είχε επιλέξει να απόσχει, ενώ στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ» η συσπείρωση βρίσκεται στο 63%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, τη στιγμή που στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πάνω από το 80%. Σε πρώτη φάση η Ρηγίλλης προσπαθεί να κινητοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό που παρουσιάζει σημεία παράλυσης, τα οποία ήταν κάτι περισσότερο από ορατά στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Παράλληλα στη ΝΔ θα επιδιώξουν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να «στριμώξουν» το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, επιδιώκοντας τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν την παράταξη στις τελευταίες ευρωεκλογές, αλλά και στις
εθνικές εκλογές του 2007. Προσπάθεια που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα δείχνει εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι ατελέσφορη.
Μετά το μούδιασμα των πρώτων 24ώρων που προκάλεσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές, το κλίμα μεταξύ των στελεχών, τουλάχιστον, βελτιώνεται σταθερά. Στη Ρηγίλλης μάλιστα εκτιμούν ότι όταν μπούμε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές θα «σβήσουν» οι φωνές διαμαρτυρίας και ότι το κόμμα θα δώσει ενωμένο τη μάχη. Ακόμη και βουλευτές που είχαν διαφωνήσει ανοιχτά με την απόφαση, δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν σκληρή μάχη και έφυγαν για τις εκλογικές περιφέρειές τους. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν προϊόντος του χρόνου και σημαντικό ρόλο σ' αυτό θα διαδραματίσει η εμφάνιση του κ. Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ήδη όλα τα κορυφαία στελέχη εμφανίζονται σε πλήρη συντονισμό και αναπτύσσουν ταυτόσημη επιχειρηματολογία για τις εκλογές.
Τρία σενάρια
Στο επιτελείο του πρωθυπουργού εξετάζουν τρία εναλλακτικά σενάρια για το βράδυ των εκλογών και αναλόγως σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις του.
– Σενάριο πρώτο: Η Νέα Δημοκρατία να υπολείπεται του ΠΑΣΟΚ μέχρι 3 εκατοστιαίες μονάδες, με την αξιωματική
αντιπολίτευση ωστόσο να μη συγκεντρώνει ποσοστό αυτοδυναμίας. Στην περίπτωση αυτή ο Κ. Καραμανλής θα παραμείνει, εννοείται, στην ηγεσία της παράταξης και στις εκλογές που θα ακολουθήσουν θα επιδιώξει τη νίκη, καθώς μέσα σε κλίμα πόλωσης εκτιμάται ότι η ΝΔ θα καταφέρει να «αποψιλώσει» το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.
– Σενάριο δεύτερο: Το ΠΑΣΟΚ να κατακτά έστω και οριακά την αυτοδυναμία, αλλά η διαφορά με τη ΝΔ να παραμένει στα όρια του 3%. Σε μια τέτοια εξέλιξη 
 
paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4069&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote