Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τουριστικό σκάφος βυθίστηκε στην Οχρίδα
Τουριστικό σκάφος βυθίστηκε στην Οχρίδα Εκτύπωση E-mail
06.09.09

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, οι νεκροί από τη βύθιση τουριστικού πλοιαρίου που σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στη λίμνη της Οχρίδας, ανέρχονται στους 15.

Στο πλοιάριο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1924, επέβαιναν συνολικά 57 άτομα, μαζί με τα δύο μέλη του πληρώματος. Διασώθηκαν 42 άτομα. Το πλοίο είχε άδεια να μεταφέρει το μέγιστο 43 επιβάτες.

Το πλοιάριο βυθίστηκε σε απόσταση 200-300 μέτρα από την ακτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πλοιάριο ξαφνικά παρουσίασε κλίση και βυθίστηκε σε διάστημα 2 λεπτών.

Όλοι οι νεκροί είναι Βούλγαροι πολίτες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο για περιήγηση στη λίμνη. Οι σοροί των νεκρών μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας απέστειλε στην Οχρίδα αεροπλάνο για να παραλάβει τους Βούλγαρους πολίτες που διασώθηκαν. Το αεροπλάνο αναμένεται να επιστρέψει στη Σόφια αργότερα απόψε.

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη απόψε και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος μαζί με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, επισκέφθηκε τους διασωθέντες.

Τηλεφωνική συνομιλία για το δυστύχημα είχαν οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, Νίκολα Γκρούεφσκι και Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, Μίλε Γιανακίεφσκι, υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους ηθικής τάξεως.

Ημέρα εθνικού πένθους η 7η Σεπτεμβρίου στη Βουλγαρία

Ημέρα εθνικού πένθους θα είναι η Δευτέρα στη Βουλγαρία, λόγω του σημερινού δυστυχήματος στη λίμνη της Οχρίδας, στην ΠΓΔΜ. Την ανακοίνωση αυτή έκανε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν το ποσό των 10.000 λέβα (περίπου 5.000 ευρώ) ως κρατική βοήθεια.

Από τους συνολικά 17 ανθρώπους, που ανασύρθηκαν νεκροί από τα νερά της λίμνης Οχρίδας, έχουν αναγνωριστεί οι 12 και είναι όλοι βουλγαρικής υπηκοότητας.

Όσοι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Οχρίδας. Μαζί τους βρίσκονται οι υπουργοί Μεταφορών και Υγείας της Βουλγαρίας, Αλεξάντερ Τσβέτκοφ και Μπόζινταρ Νάνεφ αντίστοιχα, καθώς και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μαρίν Ράικοφ, οι οποίοι έσπευσαν στην Οχρίδα, με εντολή του πρωθυπουργού Μπορίσοφ.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4063&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote