Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Όχι» στην έκδοση Μ. Χριστοφοράκου
«Όχι» στην έκδοση Μ. Χριστοφοράκου Εκτύπωση E-mail
05.09.09

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε ότι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεση της Siemens Μ. Χριστοφοράκος δεν μπορεί να εκδοθεί στη χώρα μας, καθώς τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στην Ελλάδα (βάσει του σχετικού εντάλματος) έχουν παραγραφεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

 
Ο κ. Χριστοφοράκος θα παραμείνει κρατούμενος στις γερμανικές φυλάκες μέχρι η γερμανική δικαιοσύνη να αποφανθεί και για το δεύτερο ένταλμα που έχει εκδοθεί εις βάρος του.
 
Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Δένδια ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ανέστειλε την απόφαση του Εφετείου του Μονάχου για παράδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.
 
ΠΑΣΟΚ: Συσκότιση της υπόθεσης Siemens από τη ΝΔ
 
Βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για «συσκότιση της υπόθεσης Siemens» καταλόγισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας μετά και από την απόφαση αναστολής της έκδοσης Χριστοφοράκου.
 
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήθελε την αλήθεια. Αρνήθηκε επανειλημμένα τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την διερεύνηση της υπόθεσης. Η Ν.Δ. είναι αυτή που μεθόδευσε και ολοκλήρωσε με τους ανθρώπους της την συσκότιση της υπόθεσης SIEMENS. Μια κρίσιμη φάση αυτής της μεθόδευσης είχε να κάνει με τις κινήσεις του κ. Χριστοφοράκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι «οιι ευθύνες είναι βαρύτατες σε πολιτικό - και όχι μόνο – επίπεδο» και σημείωσε ότι «ο Ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια».
 
«Απαιτεί επίσης, θεσμικές αλλαγές για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους σκάνδαλα στο μέλλον. Περιμένει πρωτοβουλίες από μια νέα κυβέρνηση. Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε.
 
Ν.Δένδιας: Πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ
 
«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για την αναστολή της απόφασης παράδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ρόβλια.
 
Ο κ. Δένδιας επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «γίνεται φανερό από την αποκαλυπτόμενη “χαρά” ποιος φοβάται την παράδοσή του στη χώρα μας και ποιος την επεδίωξε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να την επιδιώκει».
 
Σε ό,τι αφορά τα περί «κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ», ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως «ο αρμόδιος που θα διαψεύσει τις προσδοκίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την βουλιμία της για την εξουσία είναι ο ελληνικός λαός».
 

NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4059&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >