Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέος γιγαντιαίο πετρελαϊκό κοίτασμα βρέθηκε στον Κόλπο του Μεξικού
Νέος γιγαντιαίο πετρελαϊκό κοίτασμα βρέθηκε στον Κόλπο του Μεξικού Εκτύπωση E-mail
03.09.09

Την ανακάλυψη νέου γιγαντιαίου πετρελαϊκού κοιτάσματος στον Κόλπο του Μεξικού ανακοίνωσε χθες η «BP», επιβεβαιώνοντας τη σημασία της περιοχής για τις πολυεθνικές που αντιμετωπίζουν προβλήματα επενδύσεων σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Η ανακάλυψη έγινε στο Tiber Prospect σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το Χιούστον.

Το κοίτασμα βρίσκεται 1.259 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και η γεώτρηση αποκάλυψε ότι το συνολικό βάθος του κοιτάσματος ανέρχεται σε 10.685 μέτρα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι ένα από τα βαθύτερα κοιτάσματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το Tiber Prospect διαχειρίζεται η «BP Plc», με ποσοστό συμμετοχής 62%, η βραζιλιανική «Petrobras» συμμετέχει σε ποσοστό 20% και η αμερικανική «ConocoPhilips» σε ποσοστό 18%.

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των αποθεμάτων, οι εκτιμήσεις της «BP» τα τοποθετούν στα τρία δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Ο Κόλπος του Μεξικού αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για τις δυτικές πολυεθνικές, καθώς οι πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, η Βενεζουέλα και η Ρωσία, όλο και πιο πολύ αναθέτουν την ανάπτυξη των πλουσιότερων πεδίων στις κρατικές πετρελαϊκές εταιρίες τους.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4053&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote