Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φονικός σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Φονικός σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία Εκτύπωση E-mail
02.09.09

Τουλάχιστον 42 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την Ιάβα της Ινδονησίας σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, καθώς οι αγνοούμενοι είναι πολλές δεκάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο σεισμός προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 300 ανθρώπων και σοβαρές ζημιές σε από 1.300 σπίτια. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο κάνουν λόγο για ζημιές σε 3.500 σπίτια.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών, ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται επίσης σε 42 καθώς ο σεισμός που είχε μέγεθος 7 βαθμών, προκάλεσε κατολίσθηση στην περιοχή Τσιαντζούρ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας Τζακάρτα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών υπάρχει φόβος ότι θα αυξηθεί δραματικά, καθώς δεκάδες σπίτια και καταστήματα κατέρρευσαν, ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Ορισμένες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα και οι τηλεπικοινωνίες δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

«Οι τηλεπικοινωνίες με τις παράκτιες περιοχές έχουν διακοπεί με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε τι κατάσταση επικρατεί εκεί», πρόσθεσε.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4050&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote