Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow Το 90% των χαρτονομισμάτων στις ΗΠΑ φέρουν ίχνη κοκαΐνης
Το 90% των χαρτονομισμάτων στις ΗΠΑ φέρουν ίχνη κοκαΐνης Εκτύπωση E-mail
01.09.09

Την αύξηση της διακίνησης των ναρκωτικών στις ΗΠΑ καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις πλέον κερδοφόρες "επιχειρήσεις" επαληθεύει και η ετήσια έκθεση της Ένωσης Αμερικανών Χημικών, σύμφωνα με την οποία το 90% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα και ιδίως σε ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα, περιέχουν ίχνη κοκαΐνης.

Ο αριθμός αυτός συνιστά άνοδο σχεδόν κατά 20% σε σχέση προς τα αποτελέσματα αντίστοιχης μελέτης, που πραγματοποιήθηκε προ διετίας, τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, κατά την παρουσίασή της την Κυριακή στη σύνοδο της Ένωσης στην Ουάσικγτον.

Οι ερευνητές εξέτασαν χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν σε πάνω από 30 μεγάλες πόλεις σε πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων -εξόν από τις ΗΠΑ-περιλαμβάνονται ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Κίνα και η Ιαπωνία.

Τα αμερικανικά και καναδικά χαρτονομίσματα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από κοκαΐνη με 90% και 85% αντίστοιχα, και ακολουθούν τα βραζιλιάνικα με 80%. Η Κίνα και η Ιαπωνία έπονται μακράν με ποσοστά 20% και 12% αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η χρήση της κοκαΐνης έχει αυξηθεί σε ορισμένα σημεία των ΗΠΑ, αποκαλύπτει ο χημικός του Παν/μιου της Μασαχουσέτης Γουεγκάνγκ Ζούο, ο οποίος δηλώνει έκπληκτος από την ανακάλυψη.

«Δεν γνωρίζω πως αυτό μπορεί να εξηγηθεί αυτή η αύξηση στη χρήση κοκαΐνης μέσα σε μία διετία στις ΗΠΑ, όμως αυτό θα μπορούσε να συσχετισθεί με την οικονομική ύφεση, η οποία ωθεί ακόμη περισσότερα απογοητευμένα και απελπισμένα άτομα στα ναρκωτικά».

Κατά τον ίδιον, τέτοιες εκθέσεις βοηθούν τις υπηρεσίες κατά των ναρκωτικών να πιστοποιούν τις τάσεις στη χρήση απαγορευμένων ουσιών σε μία δεδομένη κοινωνία.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4040&Itemid=31

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote