Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ…. Εκτύπωση E-mail
05.07.07

Του Σάκη Σερέτη 

Το πόσο ψεύτικοι και υποκριτικοί ακούγονται οι αναστεναγμοί και τα μιξοκλάμματα,των πολιτικών της εποχής μας με αφορμή την φωτιά στην Πάρνηθα, μπορεί ευκολα κανείς να το διαπιστώσει,αρκεί να γυρίσει πίσω το ρολόϊ του χρόνου.

Χθές, πράσινα δάκρυα και βαρύγδουπες εξαγγελίες,  δυστυχώς χωρίς αντίκρυσμα .

Σήμερα ,κροκοδείλια γαλάζιας απόχρωσης επικοινωνιακά δάκρυα,με την προσθήκη ενός λεπτού σιγής εις μνήμην του καμμένου δάσους

Πυρρίχιος χορός  σήμερα στην Πάρνηθα,ποταμός δηλώσεων του θα οι χθεσινές φωτιές σε Πεντέλη και Διόνυσο,αυριο ; εχει ο Θεός ,κάτι θα βρουν τα “παλιόπαιδα τα ατίθασα”να μας υποσχεθούν.
Αρκεί να μην χάσουν την ροή της τακτικής των υποσχέσεων.
Ατέλειωτος ο κατάλογος απο τις περιοχές που μεταβλήθηκαν σε κρανίου τόπο,οπως ατέλειωτος ειναι και ο μακρύς κατάλογος,ολων αυτών των καταπατητών, που εχουν υποβάλλει αιτήσεις παροχής νερού και ρεύματος για τα αυθαίρετα  τους, που ξεφυτρώνουν ομως σαν μανιτάρια εκεί, που κάποτε υπήρχε δάσος.
Κάποτε υπήρχαν πολλές επιγραφές που εγραφαν ,“σώστε τα δάση”, τι ειρωνία ομως, ηταν και αυτές φτιαγμένες απο ξύλο και εγιναν οπως τα δέντρα του δάσους, παρανάλωμα του πυρός και δεν κατάφεραν ουσιαστικά να αποτρέψουν  την καταστροφή.
Μια καταστροφή που αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της,τότε πολύ δύσκολα θα μπορούσαν οι εκάστοτε πολιτικοί, να κρυφτούν πίσω απο τις μεγαλόσχημες εξαγγελίες του στύλ, “ το  καμμένο δάσος θα ξαναπάρει την αρχική του μορφή ”.
Δυστυχώς ομως και εμείς οι ιδιοι που σήμερα διαμαρτυρόμαστε για τον βιασμό της φύσης και την ανιση και ανεξέλεγκτη τσιμεντοποίηση των δασών,κάθε τέσσερα χρόνια δηλώνουμε δυναμικά παρών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις,οπου οι αστέρες της πολιτικής,μας υπόσχονται την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και εμείς κραυγάζουμε ζήτω!!συμπληρώνοντας ετσι το ουσιαστικό κομμάτι στο πάζλ της καταστροφής.
Ομως ο κύκλος των ευθυνών δεν κλείνει εδώ.
Οι αδέκαστοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης,πότε εκαναν εστω και μία αυτεπάγγελτη δίωξη για παράνομη αδειοδότηση της πολεοδομίας,η για παράνομη παροχή ηλεκτρικού και νερού;
Πόσα λεπτά υποκριτικής σιγής των πολιτικών  θα πρέπει να μετρήσουμε,ωστε να συνειδητοποιήσουμε οτι και εμείς που θρηνούμε τώρα επάνω στα αποκαϊδια του δάσους,εχουμε μερίδιο ευθύνης για αυτή την φρικιαστική εικόνα,που αυριο θα συμπληρωθεί με τις σχετικές πλημύρες,ενώ τότε θα στρέφουμε τα βλέμματα μας πρός τον ουρανό,ψάχνοντας την αιτία του κακού.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=404&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 05.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote