Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απορρίφτηκε η πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο
Απορρίφτηκε η πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο Εκτύπωση E-mail
30.08.09

Μετά από μία δραματική συνεδρίαση που διήρκεσε 10 ώρες, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού απέρριψε οριακά την πρόταση του Προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα

για την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα και να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Υπέρ του έκτακτου συνεδρίου ψήφισαν 49, κατά 48 και 6 μέλη του οργάνου ψήφισαν λευκό. Η πρόταση του κ. Τσίπρα δεν έγινε δεκτή αφού δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Προς στιγμή δημιουργήθηκε σύγχυση όταν ο γραμματέας του κόμματος κ. Βίτσας είπε ότι το καταστατικό δεν προβλέπει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, ωστόσο σε παρέμβαση του ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν και η πρότασή του είχε οριακή πλειοψηφία, δεν τον ενδιαφέρει να προχωρήσει έτσι ο Συνασπισμός και είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, αποδεχόμενος το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξουν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα. Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, κλείνοντας την συζήτηση στην ΚΕ, είπε ότι δεν άκουσε κανένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο στην πρότασή του και πρόσθεσε ότι υπάρχει ρίσκο, ότι είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι φυγόκεντρων δυνάμεων, όμως πρόσθεσε ότι μεγαλύτερη απειλή είναι η τελμάτωση.

Απαντώντας σε επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι επιμένει στην πρότασή του για την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τώρα και όχι μετά τις εκλογές, γιατί όπως είπε «μετά τις εκλογές δεν θα κάνουμε συνέδριο ανάκαμψης, ίσως κάνουμε μνημόσυνο». Σε κάθε περίπτωση εντός 15 ημερών θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4026&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote