Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Αντίο» σήμερα στον Έντουαρντ Κένεντι
«Αντίο» σήμερα στον Έντουαρντ Κένεντι Εκτύπωση E-mail
30.08.09

Η οικογένειά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και πρώην πρόεδροι-ανάμεσά τους ο Τζορτζ Μπους και ο Μπιλ Κλίντον- μέλη του Κογκρέσου, πολιτικοί εχθροί και φίλοι και ακόμη εκατοντάδες απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία του Έντουαρντ Κένεντι στη Βοστόνη. 

Στη συνέχεια, η σορός θα μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον και στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον για την ταφή. Ο Τεντ Κένελτι θα ταφεί κοντά στους δύο αδερφούς του, τον Τζον Φ. Κένεντι και τον Ρόμπερτ Κένεντι. 


Ο Τεντ ή «Τέντι» Κένεντι πέθανε την Τρίτη το βράδυ σε ηλικία 77 ετών στο σπίτι του στο Χιάνις Πόρτ χτυπημένος από τον καρκίνο. Από χθες Παρασκευή, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι πέρασαν από την Βιβλιοθήκη Τζον Φ. Κένεντι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αμερικανό γερουσιαστή που είχε κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όχι μόνο των Δημοκρατικών αλλά και των Ρεπουμπλικανών. 


Λίγο πριν εκφωνήσει επικήδειο, ο Ομπάμα, συναντήθηκε με την χήρα του Κένεντι, Βικτόρια.


Ο Τεντ Κένεντι, είχε επιλέξει τον συγκεκριμένο ναό στη Βοστόνη για την κηδεία του, γιατί εκεί προσευχόταν καθημερινά, όταν η κόρη του Κάρα, 49 ετών σήμερα, έδινε τη δική της μάχη με τον καρκίνο το 2003, σε ένα γειτονικό νοσοκομείο.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4024&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote