Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πάγωμα εβραϊκών οικισμών ζητά η Μέρκελ
Πάγωμα εβραϊκών οικισμών ζητά η Μέρκελ Εκτύπωση E-mail
29.08.09

Ετοιμος να συναντήσει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και να συζητήσει μαζί του εφ’ όλης της ύλης δήλωσε από το Βερολίνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αρνήθηκε ωστόσο για μία ακόμα φορά να τερματίσει την ανέγερση εβραϊκών οικισμών, παρά τις συνεχείς πιέσεις των ΗΠΑ, παρά την έκκληση χθες της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ.

«Πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία... και ο τερματισμός της ανοικοδόμησης οικισμών είναι κάτι πολύ σημαντικό», δήλωσε η Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νετανιάχου.

Επιχειρώντας πάντως να? χρυσώσει το χάπι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στο Ιράν, εάν δεν επιδείξει προθυμία να διευθετήσει το ζήτημα του πυρηνικού του προγράμματος -πάγιο αίτημα του Ισραήλ.

 

 

Αουσβιτς
Σε μία συμβολική κίνηση, παρέδωσε στον Νετανιάχου τα αρχικά σχέδια του Αουσβιτς (που ανακαλύφθηκαν στο Βερολίνο το 2008) και τα οποία θα εκτεθούν στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Γιαντ Βασέμ.

«Το Ολοκαύτωμα θα μπορούσε να έχει σταματήσει. Γνώριζαν αλλά δεν έκαναν το παραμικρό», δήλωσε ο Νετανιάχου και, σε μία έμμεση πλην σαφή αναφορά στο Ιράν, πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε κάποιους να ζητούν ατιμωρητί την καταστροφή του Ισραήλ»...

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4021&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote