Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Η ΕΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Η ΕΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Εκτύπωση E-mail
04.07.07

Του Σάκη Σερέτη 

  Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με την πρόσφατη εισαγωγή του στο “Αρεταίειο” νοσοκομείο,καθώς και την εγχείρηση που υπεβλήθη,αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα των ειδήσεων,μονοπολώντας το ενδιαφέρον των πιστών, αλλά ακόμη και αυτών των πιό σκληρών επικριτών του,που τον επισκέφθηκαν στο κρεβάτι του πόνου.

Δεν εχει περάσει πολύς καιρός από τότε, που συγκέντρωνε το υψηλότερο ποσοστό δημοφιλίας μαζί με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κ.Στεφανόπουλο,ενώ παράλληλα απέκτησε και αρκετούς θάλεγα  εχθρούς, απο το στρατόπεδο του πολιτικού κόσμου,οι οποίοι δεν εβλεπαν με καλό μάτι  τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του, σε θέματα της δικής τους αρμοδιότητας.

Αποτέλεσμα αυτών των τοποθετήσεων ηταν ,να κατηγορηθεί οτι προσπαθεί να ελέγξει το κράτος  και να επιβάλλει την θέληση του μέσω των πύρινων κηρυγμάτων του, προκαλώντας αρκετές φορές την προσοχή των ασπονδων φίλων του.

Ομως αυτού του ειδους οι “επιθέσεις”,που αρκετές φορές ειχαν σαν αφετηρία και τον Εκκλησιαστικό χώρο,δεν μπορούν να υποβαθμίσουν το φυσικό χάρισμα του μαχητικού ηγέτη, που διαθέτει αναμφισβήτητα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Η περιπέτεια της υγείας του και η παραμονή του στο νοσοκομείο,οδήγησε τα βήματα κάποιων που τον ειχαν πολεμήσει πολύ σκληρά και ισως αδικα,στους διαδρόμους του “Αρεταίειου”,ζητώντας να σταθούν δίπλα του τώρα, που δινει μια απο τις πιό κρίσιμες μάχες της ζωής του.

Πολιτική υποκρισία ; η σεβασμός πρός ενα μεγάλο αντίπαλο.

Ο χρόνος που ειναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος αν και καταβροχθίζει τα παιδιά του,θα αποκαλύψει την αληθινή πηγή των προθέσεων ολων αυτών, που σήμερα σπεύδουν να επισκεφθούν αυτόν που επέκριναν αγρια στο παρελθόν.

 Η επίσκεψη του αρχηγού του συνασπισμού κ.Αλαβάνου,ο οποίος θεωρείται ενας από τους σκληρούς επικριτές του, φανερώνει το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης που μπροστά στον κίνδυνο ,παραμερίζει τις οποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και συντάσσεται στην  ευθεία της ζωής. 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=402&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 08.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων