Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Θα αποσύρουμε Ασφαλιστικό και ΕΤΑΚ»
«Θα αποσύρουμε Ασφαλιστικό και ΕΤΑΚ» Εκτύπωση E-mail
29.08.09

ΣΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ των νόμων για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις θα προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δήλωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχε με την ηγεσία της ΓΣΕΕ εν όψει της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επίσης, επανέλαβε ότι θα προχωρήσει στη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας και την κατάργηση του ΕΤΑΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση να συναινέσει στην καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Διαπίστωσε ακόμη ότι το πελατειακό κράτος ακυρώνει τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής υπέρ του πολίτη και επισήμανε: «Θέλουμε ένα ισχυρό επιτελικό κεντρικό κράτος- όχι πλαδαρό, μεγάλο και σπάταλο- και μια ισχυρή αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη». Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να μπουν τάξη, κανόνες, διαδικασίες, αξιολόγηση, διαφάνεια και να υπάρξει κοινωνική λογοδοσία και επανέλαβε ότι στη ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει προτάσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους.

Στο σύνολό τους οι παραγωγικοί φορείς που συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ περιέγραψαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με μελανά χρώματα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος παρουσίασε μία ζοφερή εικόνα για τα οικονομικά, προέβλεψε επιδείνωση της κατάστασης, ζήτησε τη λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και παράλληλα άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Αργότερα στις δηλώσεις του ο κ. Δασκαλόπουλος παρατήρησε ότι ο τόπος δεν θα βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης αν δεν αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες ενός πελατειακού κράτους, το οποίο αποτελεί αντιπαραγωγικό βρόχο και αιτία φαινομένων διαφθοράς. Πρόσθεσε επίσης με νόημα ότι «η προϊούσα απαξίωση της πολιτικής κινδυνεύει να στερήσει τον τόπο από την ισχυρή διακυβέρνηση, από την πολιτική πνοής που σήμερα έχει ανάγκη».

Η ΑΔΕΔΥ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μίλησε για έκρηξη λιτότητας, ανεργίας, του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων, τόνισε την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου και προανήγγειλε κινητοποιήσεις για το επόμενο δίμηνο. Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «οι θέσεις αυτές είναι συμβατές με τις θέσεις που τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ εκφράζουν κατά καιρούς».

taea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4019&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote