Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Πέφτει» ο Έρογλου
«Πέφτει» ο Έρογλου Εκτύπωση E-mail
27.08.09

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 4% καταγράφουν για το ΚΕΕ δημοσκοπήσεις. Οι οικονομικές «προεκλογικές» υποσχέσεις του γυρνούν μπούμερανγκ και ωφελούν τον Ταλάτ

 
 

Με σημαντικές απώλειες σε επίπεδο «εκλογικής» δύναμης συνοδεύονται για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και τον Ντερβίς Έρογλου οι πρώτοι τέσσερις μήνες «διακυβέρνησής» τους στο ψευδοκράτος. Έγκυρες πηγές από τα κατεχόμενα, που έχουν υπόψη τους αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, ανέφεραν στην εφημερίδα μας ότι τα εντυπωσιακά ποσοστά που συγκέντρωσε το ΚΕΕ στις «εκλογές» του Απρίλη (εξασφάλισε αυτοδυναμία) αρχίζουν ήδη και εξανεμίζονται (γίνεται λόγος για οπισθοχώρηση της τάξης του 4%) υπό τις αντιδράσεις κυρίως σημαντικών τ/κ συντεχνιών εργαζομένων που αποδοκιμάζουν την οικονομική πολιτική της «κυβέρνησης». Εξάλλου η οικονομία και οι υποσχέσεις που έδωσε «προεκλογικά» το ΚΕΕ ήταν το κύριο στοιχείο που ανέδειξε τον Έρογλου σε «πρωθυπουργό», συρρικνώνοντας τα ποσοστά του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος.

Μετά από τέσσερις μήνες, ωστόσο, η κατάσταση έχει αντιστραφεί πλήρως, με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να παρουσιάζεται τώρα ως το άτομο εκείνο που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του -ενόψει των «προεδρικών εκλογών» του ερχόμενου Απρίλη με αντίπαλο το Ντερβίς Έρογλου- τις ομάδες εκείνες της τ/κ κοινότητας που αντιδρούν στην πολιτική του ΚΕΕ. Και η αντίδραση δεν εντοπίζεται μόνο στην οικονομική πολιτική, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα τα μαθήματα για το κοράνι και την αλλαγή των νέων βιβλίων ιστορίας.
Στην ουσία το «προεδρικό» και το ΡΤΚ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να επαναπροσεγγίσουν εκείνες τις τ/κ δυνάμεις (τις δυνάμεις της λύσης όπως χαρακτηρίζονται) με τις οποίες οι σχέσεις τους είχαν δυσχερανθεί όλα αυτά τα χρόνια. Οι δυνάμεις αυτές εξάλλου είχαν αναδείξει τον Ταλάτ και το ΡΤΚ σε «πρόεδρο» και «κυβέρνηση» με υψηλά ποσοστά.
Πολιτικοί αναλυτές στα κατεχόμενα εξισώνουν τις ζυμώσεις που γίνονται σήμερα στο ψευδοκράτος με εκείνες που προηγήθηκαν της «επανάστασης» του 2003. Ήδη 26 συντεχνίες εργαζομένων έχουν προειδοποιήσει ότι θα κατέλθουν σε επΆ αόριστον απεργία στις 28 Αυγούστου, αν μέχρι τότε δεν εισακουστούν. Από την πλευρά της η «κυβέρνηση» παρουσιάζεται έτοιμη για ολομέτωπη σύγκρουση, απειλώντας ότι θα λάβει μέτρα που θα «στεναχωρήσουν». Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εθνικιστικής «Βολκάν», η οποία κάνει λόγο για συνωμοσία του Ταλάτ με τις ξένες δυνάμεις, για επαναληφθεί το σκηνικό του 2004, ώστε περάσει ένα σχέδιο λύσης του Κυπριακού.
 
 
 
 
 
ΠΟΛΙΤΗΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4014&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 29.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote